بورگل، شهر سُفال آلمان

بورگل شهر سفال آلمان به واسطه پیوند ۵۰۰ ساله خود با هنر سفال گری شهرتی جهانی دارد. ظروف سفالی سفید و آبی معرف شهر بورگل است. داشتن جاذبه های طبیعی، تاریخی و هنری منحصربفرد، بورگل شهر سفال آلمان را به یکی از مقاصد محبوب گردشگری تبدیل کرده است.

بورگل شهر سفال آلمان : پیوند عمیق بورگل با سفال گری

کلیسایی قدیمی در بورگل

با سایر موزه های آلمان آشنا شوید :
راه اندازی موزه تئاتر عروسکی در آلمان

بورگل، شهر محبوب توریست ها

بورگل(Burgel) یکی از شهرهای ایالت تورینگن آلمان است. این شهر در ۱۲ کیلومتری شرق شهر ینا(Jena) قرار دارد. بورگل به خاطر داشتن جاذبه های طبیعی و تاریخی قدیمی یکی از شهرهای دیدنی آلمان به شمار می رود.

مسیرهای جنگلی مناسب پیاده روی های طولانی، قلعه های تاریخی، کلیساهایی با قدمت بیش از صدسال،‌ موزه ها و گالری های هنری، بناها و مجسمه های یادبود قدیمی از جمله جاذبه های گردشگری این شهر است.

بورگل شهر سفال آلمان : بورگل، شهر محبوب توریست ها

قلعه ای در شهر بورگل

پیوند عمیق بورگل با سفال گری

شهر بورگل پیوندی جدانشدنی با هنر سفال گری دارد. سال‌ها است که ظروف سفالی به رنگ سفید و آبی، نشانه‌ای از شهر بورگل به شمار می‌آیند و نقش مهمی در اقتصاد این شهر کوچک بازی می‌کنند. کارگاه‌های سفالگری در شهر بورگل بسیار فعال هستند. اعضای این کارگاه‌ها، زمان زیادی برای شکل‌گیری یک ظرف سفالی دست‌ساز می‌گذارند.

کرونا و تعطیلی مغازه های سفال فروشی

پیش از آغاز بحران کرونا، ظروف سفالی به مغازه‌ها و بازارهای سفال‌فروشی منتقل می‌شدند تا در معرض دید گردشگران قرار گیرد، اما اکنون شرایط بسیار فرق کرده است. ماه‌ها است که به دلیل بحران کرونا، رفت‌وآمد به شهر بورگل بسیار کاهش یافته و مغازه‌های سفال‌فروشی نیز بسته شده‌است.

بورگل شهر سفال آلمان : کرونا و تعطیلی مغازه های سفال فروشی

آثار سفالی شهر بورگل

بازار پر فراز و نشیب هنر سفال گری

«فالک واچتنر»، مدیر یکی از کارگاه‌های ساخت سفال در این باره می‌گوید: «به دلیل بحران کرونا، ماه‌ها کارگاه‌های سفال‌ بسته بود. ما حتی نتوانستیم آثار خود را به مغازه‌های برلین و بینتس ارسال کنیم. در واقع بازار سفال در این مدت روزهای پر فراز و نشیب زیادی را سپری کرده است.

هیچ زمانی مثل کریسمش برای ما بد نبود. در آن زمان اعلام کردندکه شهر باید وارد قرنطینه شود؛ در حالی که ما آثار زیادی برای سال جدید تولید کرده بودیم که از آن زمان در انبار مانده است.»

صنعت سفال گری بورگل در آستانه ورشکستگی

سفال گری در بورگل پیش از آغاز کرونا با نظم و ریتم مشخص انجام می‌شد. سفال سازان، دوشنبه و سه شنبه هر هفته، آثار سفالی جدیدی خلق می‌کردند. چهارشنبه هر هفته آن‌ها در کوره قرار می‌دادند و آخر هفته‌ها، آن‌ها را به بازار منتقل می‌کردند. اما همه‌گیری کرونا، این رویه را از بین برد.

«کنراد کسلر»، مدیر موزه سرامیک های بورگل می‌گوید: «متاسفانه بحران کرونا و عواقب آن موجب شد که بسیاری از سفال سازان به آستانه ورشکستگی برسند. اما آن‌ها نمی‌خواهند صنایع‌دستی و هنر منطقه خود را کنار بگذارند.»

بورگل شهر سفال آلمان : صنعت سفال گری بورگل در آستانه ورشکستگی

صنعت سفالگری بورگل آلمان

قدمت بیش از ۵۰۰ سال سفال گری در بورگل

کسلر با نگرانی روند تولید و فروش سفال در بورگل را دنبال می‌کند، او به خوبی می‌داند که پیش از بحران کرونا نیز صنعت سفال‌گری در بورگل شرایط خوبی نداشت. به گفته مدیر موزه سرامیک‌های بورگل، هنر سفال‌گری در این شهر قدمتی بیش از ۵۰۰ سال دارد و در حال‌حاضر در خطر انقراض قرار گرفته است. به همین دلیل، مسئولان شهر تصمیم گرفته‌اند تا بازدید از کارگاه‌های تولید سفال را در آخر هفته‌ها آزاد کنند.

ضرورت آموزش سفال گری به نسل جوان

به گفته کسلر اگر استادان فعلی سفال‌گری در بورگل بازنشسته شوند، هیچ کس نمی‌تواند کار آن‌ها را ادامه دهد: «متاسفانه هیچ آموزشی وجود ندارد. فقط گاهی چند جوان علاقه‌مند برای یادگیری این هنر به کارگاه‌ها سر می‌زنند. اما با برنامه فشرده هفتگی، آموزش به کارآموزان نیز دشوار است.» از نگاه او، کارآموزان برای خلق اثری دست‌ساز، باید تحت تعلیم قرار گیرند و این امر به زمان زیادی نیاز دارد.

بورگل شهر سفال آلمان : ضرورت آموزش سفال گری به نسل جوان

آثار سفالی در شهر بورگل

حفظ هنر سفال گری در آلمان با آموزش جوانان مستعد

«آنته فرومل»، استاد سفالگری كه كارگاهی در بورگل دارد نیز با نظرکسلر موافق است. او نه تنها سرامیک‌هایی به رنگ آبی و سفید تولید می‌کند، بلکه محصولات تزئینی دیگری نیز دارد.

اگر روزی فرومل بازنشسته شود، هیچ‌کس نمی‌تواند کار او را ادامه دهد. حتی اگر او بخواهد کسی را تعلیم دهد، هزینه آموزش را نمی‌تواند تامین کند. فرومل در این باره می‌گوید: «ما باید هزینه آموزش را تأمین کنیم و جوانان مستعد را پرورش دهیم. در این صورت نگرانی‌ها نسبت به از بین‌رفتن آثار سفالی نیز از میان می‌رود.»

در تنظیم این مطلب از منبع ذیل استفاده شده است:

https://www.mdr.de/

تنظیم: تیم تولید محتوای پایگاه خبری عالی گرد

برچسب ها:

آلمان, شهر بورگل, هنر سفال گری

مطالب مرتبط :

دانشگاه ماربورگ

ماربورگ ؛ شهری ۸۰۰ ساله در آلمان

ماربورگ ؛ شهری ۸۰۰ ساله در آلمان

گردشگری واکسن چیست؟

گردشگری واکسن چیست؟

راه اندازی موزه تئاتر عروسکی در آلمان

راه اندازی موزه تئاتر عروسکی در آلمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اخبار