کرمانشاه، یکی از شهرهای باستانی ایران

کرمانشاه با داشتن جاذبه های متنوع باستانی، یکی از استان های تاریخی ایران به شمار می آید. هرساله ایرانگردان و جهانگردانی از دیگر کشورها برای بازدید از جاذبه های چشم نواز کرمانشاه به این شهر سفر می کنند.

کرمانشاه : بزرگترین استان کوردنشین ایران

کرمانشاه ، بزرگترین استان کوردنشین ایران

استان کرمانشاه (Kermanshah) با وسعتی در حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع در غرب ایران واقع شده است. این استان از شمال به استان کردستان، از جنوب به استان های لرستان و ایلام، از شرق به استان همدان و از غرب به کشور عراق محدود شده است. این استان بزرگ ترین استان کوردنشین کشور است. زبان غالب مردم کرمانشاه کوردی است اما زبان­های فارسی لَکی، ترکی و لری نیز در آنجا رواج دارد. طبق آخرین آمار منتشر شده در پایگاه اطلاعات جمعتی سازمان ثبت احوال کشور در سال ۹۶ جمعیت استان کرمانشاه۱.۹۸۰.۳۵۱ نفر و جمعیت شهر کرمانشاه ۱.۰۹۹.۴۵۳ اعلام شده است.

کرمانشاه، یکی از مراکز فرمانروایی ساسانیان

قدمت سکونت در محدوده استان فعلی کرمانشاه به هزاره قبل از میلاد می­رسد. این استان در گذشته یکی از مراکز ساسانیان بوده و از آن دوره آثار بسیار ارزشمندی مانند طاق­بستان، کتیبه بیستون و معبد آناهیتا در این استان باقی مانده است. در طی سده های گوناگون نیز به دلیل جایگاه راهبردی این شهر دارای اهمیت ویژه­ای بوده و امروزه نیز از مهم ترین شهرهای غرب ایران به شمار می­رود. استان کرمانشاه در مناطق مختلف، آب و هوا و اقلیم متنوع داشته و در حدود ۷۷۰ چشمه و ۷۴ سراب را در خود جای داده است. همین موضوع آن را بستر مناسبی برای رودخانه های فصلی و دائمی کرده است.

بنای شهر کرمانشاه مربوط به دوره بهرام ساسانی

«شهرکرمانشاه» مرکز استان کرمانشاه است. شهرستان های این استان شامل اسلام آباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر، صحنه، قصر شیرین،کرمانشاه،کنگاور، گیلان غرب، سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و هرسین می باشد. کرمانشاه یکی از باستانی ترین شهر­های ایران است که برخی از مورخین بنای آن را به «بهرام» پادشاه ساسانی نسبت داده اند. کرمانشاه در زمان قباد اول و انوشیروان ساسانی به اوج عظمت خود رسید.

در ادامه برخی از مهمترین جاذبه­ های دیدنی استان کرمانشاه معرفی می شود. اگر به دیدنی های کرمانشاه علاقمند هستید با ادامه مقاله با ما همراه باشید.

با جاذبه های گردشگری استان کرمانشاه بیشتر آشنا شوید:
گردشی در روستای زیبای هجیج

محوطه بیستون، یادگار دوره هخامنشی

«سنگ نبشته بیستون» یا «کتیبه بیستون» از آثار دوره هخامنشیان؛ بر دامنه کوه بیستون واقع شده و در ۳۰ کیلومتری شهر کرمانشاه قرار دارد.  این منطقه بین شهرستان های کرمانشاه و صحنه است و رودخانه گاماسیاب نیز از آن مناطق گذر می­کند. از دیگر جاذبه های محوطه بیستون می توان به «مجسمه هرکول» و «کتیبه گودرز » اشاره کرد که همگی در یک ناحیه واقع شده اند.

سنگ نبشته بیستون، مشهورترین سند تاریخ جهان

سنگ نبشته بیستون یکی از مهم ترین و مشهورترین سندهای تاریخ جهان و مهم ترین متن تاریخی در زمان هخامنشیان است که شرح پیروزی داریوش بزرگ بر گوماته مغ و به بند کشیدن یاغیان را نشان می­دهد. متن نقش بر اثر عوامل زمین شناختی، فرسایش باران و باد، رسوب مواد آلی، رشد جلبک در درز سنگ ها و تاثیر سایر پدیده­های طبیعی فیزیکی-شیمیایی و نیز تخریب به دست بشر به ویژه در عصر رواج تفنگ آسیب جدی دیده است.

مجسمه هرکول، سنگ تراشیده ای بی نظیر

مجسمه هرکول ، در محوطه تاریخی بیستون از سنگ تراشیده شده است. نمونه­ای از این دست پیکره هرکول، ورثرغنه می باشدکه به صورت شخصی تنومند با مو و ریش مجعد در حال استراحت بر روی پوست شیر نشان داده شده است.

کتیبه گودرز، ثبت در میراث جهانی یونسکو

کتیبه گودرز ، در محوطه تاریخی بیستون از سنگ تراشیده شده است. دیدگاه عمومی این است که گودرزی که اینجا معرفی شده همان گودرز دوم اشکانی است. در بالای سر گودرز تقشی است که به عقیده یونانیان نیکه رب­­النوع پیروزی در فرهنگ یونان باستان می باشد. این اثر در سال ۲۰۰۶ میلادی در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. از همین رو این منطقه دارای تفرجگاه هایی ویژه مانند هتل بین المللی لاله بیستون، رستوران ها و سفره خانه های سنتی متنوع می باشد.

اطلاعات بیشتر در مورد محوطه بیستون

آدرس: استان کرمانشاه- ۳۰ کیلومتری شهر کرمانشاه بین کرمانشاه و صحنه

دوره تاریخی:هخامنشیان

هزینه بلیط: برای گردشگران ایرانی ۵۰۰۰ تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰۰۰۰ تومان است و برای کودکان زیر ۷ سال بلیط لازم نیست.

ساعت بازدید در روز عادی: ۹:۰۰ الی ۱۷:۰۰

کرمانشاه : کتیبه گودرز، ثبت در میراث جهانی یونسکو

کتیبه بیستون

کرمانشاه : مجسمه هرکول، سنگ تراشیده ای بی نظیر

مجسمه هرکول

کرمانشاه : محوطه بیستون، یادگار دوره هخامنشی

کاروانسرای شاه عباسی(هتل لاله)

طاقبستان، مجموعه ای ازسنگ نگاره های دوره ساسانی

 «طاقبستان» مجموعه ای از سنگ نگاره ها و سنگ نبشته های دوره ساسانی است که در شمال غربی شهر کرمانشاه در غرب ایران واقع شده است. وجود کوه و چشمه در این مکان، آن را به گردشگاهی روح افزا تبدیل نموده که از زمان­­های دیرین تا به امروز مورد توجه بوده است. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده است. شاهان ساسانی نخست نواحی اطراف تخت جمشید را برای تراشیدن تندیس­های خود برگزیدند. از زمان اردشیر دوم و شاهان پس از او طاقبستان انتخاب شد که در بین راه جاده ابریشم قرار داشت و دارای طبیعتی سر سبز و پر آب بود.

دیدنی های طاقبستان

جاذبه­های طاقبستان شامل طاق بزرگ و کوچک، درخت کهنسال و غار پارینه سنگی دو اشکفت و همچنین پارک­های کوهستان، شرقی، غربی است. خود این پارک ها تفرجگاه های زیادی از جمله رستوران، کافه، سفره خانه، هتل جمشید و دریاچه ها و… را شامل می­شود که فضای نشاط آوری را به وجود آورده است.

اطلاعات بیشتر در مورد طاقبستان

آدرس: کرمانشاه- بلوار طاقبستان

دوره تاریخی: ساسانیان

ورودی ایرانی : ۵۰۰۰ تومان

ورودی خارجی: ۵۰۰۰۰ هزار تومان

ساعت بازدید در روز عادی: ۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

درباره آداب یلدایی استان کرمانشاه بیشتر بدانید:
شو چلّه در کرمانشاه

کرمانشاه : طاقبستان، مجموعه ای ازسنگ نگاره های دوره ساسانی

طاقبستان

کرمانشاه : طاقبستان، مجموعه ای ازسنگ نگاره های دوره ساسانی

 دریاچه طاقبستان

کرمانشاه : طاقبستان، مجموعه ای ازسنگ نگاره های دوره ساسانی

طاق بزرگ

تکیه بیگلربیگی، یادگار دوره قاجار

«تکیه بیگلربیگی» تکیه ای­ست که در بافت کهن شهر کرمانشاه، در خیابان مدرس، در محله قدیمی فیض آباد و در کوچه صارم الدوله واقع شده است. این تکیه در زمان قاجار توسط عبدالله خان ملقب به بیگلربیگی ساخته شده است. از لحاظ آئینه کاری در میان تکایای کرمانشاه بی­نظیر می باشد. در سمت غربی حیاط، تالار آئینه کاری بزرگی ساخته شده که به حسینیه معروف است.

تزئینات تکیه بیگلربیگی، یادگار دوره مظفرالدین شاه

این تالار با تزئینات عالی و کتیبه های متعددی مربوط به دوران سلطنت مظفرالدین شاه مزین شده و در دو سوی دیگر، اتاق وسیع مهمانخانه بیگلربیگی واقع شده است.

تکیه بیگلربیگی، موزه خط و کتابت

در حال حاظر نیز تکیه بیگلربیگی به عنوان موزه خط و کتابت مورد بازدید عموم قرار می­گیرد. در این موزه، اسناد قدیمی متعلق به خانواده بیگلربیگی به نمایش گذاشته شده است.

اطلاعات بیشتر در مورد تکیه بیگلربیگی

آدرس: کرمانشاه- خیابان مدرس- محله فیض آباد

دوره تاریخی: قاجاریان

ورودی ایرانی: ۳۰۰۰ تومان

ورودی خارجی: ۲۰۰۰۰ تومان

ساعت بازدید در روز عادی: ۸:۰۰ الی ۱۷:۰۰

کرمانشاه : تکیه بیگلربیگی، یادگار دوره قاجار

تکیه بیگلربیگی-نمای داخلی

کرمانشاه : تزئینات تکیه بیگلربیگی، یادگار دوره مظفرالدین شاه

تکیه بیگلربیگی-نمای خارجی

خانه خواجه باروخ، یادگار دوره ناصرالدین شاه

«باروخ» نام خانه ای تاریخی در شهر کرمانشاه است. مالک این خانه خواجه باروخ از تجار کلیمی کرمانشاه بوده و در زمان ناصرالدین شاه ساخته شده است. این خانه در محله قدیمی فیض آباد کرمانشاه واقع شده و دارای ویژگی های خانه های درونگرای ایرانی است.

خانه باروخ با معماری اصیل ایرانی

یعنی خانه از طریق هشتی به حیاط بیرونی و با عبور از دالانی سراسری به حیاط اندرونی متصل است. ستون های آجری به صورت پله ای و مقرنس هستند. اتاق های مسکونی اطراف حیاط اندرونی قرار گرفته اند. ستون­های آجری به ایوان­های این بنای زیبا به کار رفته اند. این ستون­ها دارای سر ستون­­های آجری به صورت پله­ای و مقرنس هستند.

این خانه امروزه به نام خانه رنده­کش که آخرین مالک آن می­باشد، معروف تر است.

اطلاعات بیشتر در مورد خانه باروخ

آدرس: شهر کرمانشاه- خیابان مدرس- محله قدیمی فیض آباد

دوره تاریخی: قاجاریه

کرمانشاه : خانه خواجه باروخ، یادگار دوره ناصرالدین شاه

خانه خواجه باروخ

تالاب هشیلان، مناسب پژوهش های پرنده شناسی

تالاب زیبای هشیلان در شمال غربی شهر کرمانشاه، دهستان الهیارخانی در مسیر جاده کرمانشاه-روانسر واقع شده است. این تالاب محلی بسیار مناسب برای پژوهش های پرنده­شناسی و طبیعت­گردی است. ارتفاع متوسط تالاب از سطح دریا ۱۳۰۰ متر است. هشیلان، زیستگاهی مناسب برای پرندگانی چون لک­ لک، حواصیل، بوتیمار، غاز خاکستری و انواع اردک محسوب می­شود. روباه و شنگ هم در اطراف تالاب پیدا می­شوند. تالاب هشیلان در یک منطقه دشتی با شیب مختصر از شمال به جنوب قرار دارد.

منطقه شکار ممنوع تالاب هشیلان

محدود­ه ای با وسعت تقریبی۷۸۰ هکتار از این تالاب از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه به عنوان منطقه شکار و تیر اندازی ممنوع در نظر گرفته شده است. حدود ۳۰ درصد از ۴۵۰ هکتار وسعت خالص تالاب را جزیره­های کوچک و بزرگی می­پوشاند.

اطلاعات بیشتر در مورد تالاب هشیلان

آدرس: کرمانشاه – ۲۶ کیلومتری شمال غربی جاده کرمانشاه _ روانسر – دهستان الهیارخانی

کرمانشاه : منطقه شکار ممنوع تالاب هشیلان
کرمانشاه : تالاب هشیلان، مناسب پژوهش های پرنده شناسی

تالاب هشیلان

سراب نیلوفر، پارک توریستی-تفریحی

سراب نیلوفر دریاچه کوچکی در حدود ۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه است که مملو از گل­های نیلوفر می­باشد. در فصول گرم سال غنچه­ ها و برگ­های آن سر از آب برآورده و قسمت زیادی از آن را می­پوشاند. مجموعه­ این سراب به صورت پارک تفریحی و توریستی بسیار زیبایی درآمده که در روزهای تعطیل پذیرای مردم می­باشد. این مکان با امکانات تفریحی از قبیل قایق­رانی در دریاچه، و ماهی­گیری؛ فضایی مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت برای بازدیدکنندگان فراهم می­کند.

اطلاعات بیشتر در مورد سراب نیلوفر

آدرس: کرمانشاه- ۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه- روستای سراب نیلوفر

کرمانشاه : سراب نیلوفر، پارک توریستی-تفریحی

سراب نیلوفر

نظر جالب توریست انگلیسی در مورد کرمانشاه:

Traditional Kurdish clothes – very pretty in a multitude of colours. You don’t see people in Kermanshah wearing such clothes much (apart from men with the traditional “baggy” pants) but for weddings and other celebrations people do wear them.

لباس­های سنتی کوردی مردم کرمانشاه که رنگ های متنوعی دارد، بسیار زیبا و جالب توجه است. مردم کرمانشاه به ندرت لباس­ های سنتی خود را در سطح شهر استفاده می­کنند( به جز شلوار گشاد مردانه که جزئی از لباس کوردی است). برای مراسم ازدواج و سایر جشن­ها مردم لباس های محلی خود را می پوشند.

در تنظیم این مقاله از منبع زیر استفاده شده است:

راهنمای جامع ایران­گردی، حمید اعلمی(۱۳۹۱). تهران: گنجینه

گردآورنده: امیر محمد مرادی

برچسب ها:

‌ ایرانگردی, باستانی, تالاب هشیلان, تکیه بیگربیگی, خانه باروخ, سراب نیلوفر, طاقبستان, کتیبه گودرز, کرمانشاه, مجسمه هرکول, محوطه بیستون

مطالب مرتبط :

آیین نوروز در کرمانشاه

آیین نوروز در کرمانشاه

تپه حصار : قبرهایی با طراحی منحصربفرد

تپه حصار، قدیمی ترین اثر گردشگری دامغان

تپه حصار، قدیمی ترین اثر گردشگری دامغان

روستای هجیج : روستای پلکانی هجیج، مقصدی بی نظیر برای توریست ها

گردشی در روستای زیبای هجیج

گردشی در روستای زیبای هجیج

۴ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

کرمانشاه، یکی از شهرهای باستانی ایران

کرمانشاه با داشتن جاذبه های متنوع باستانی، یکی از استان های تاریخی ایران به شمار می آید. هرساله ایرانگردان و جهانگردانی از دیگر کشورها برای بازدید از جاذبه های چشم نواز کرمانشاه به این شهر سفر می کنند.

کرمانشاه : بزرگترین استان کوردنشین ایران

کرمانشاه ، بزرگترین استان کوردنشین ایران

استان کرمانشاه (Kermanshah) با وسعتی در حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع در غرب ایران واقع شده است. این استان از شمال به استان کردستان، از جنوب به استان های لرستان و ایلام، از شرق به استان همدان و از غرب به کشور عراق محدود شده است. این استان بزرگ ترین استان کوردنشین کشور است. زبان غالب مردم کرمانشاه کوردی است اما زبان­های فارسی لَکی، ترکی و لری نیز در آنجا رواج دارد. طبق آخرین آمار منتشر شده در پایگاه اطلاعات جمعتی سازمان ثبت احوال کشور در سال ۹۶ جمعیت استان کرمانشاه۱.۹۸۰.۳۵۱ نفر و جمعیت شهر کرمانشاه ۱.۰۹۹.۴۵۳ اعلام شده است.

کرمانشاه، یکی از مراکز فرمانروایی ساسانیان

قدمت سکونت در محدوده استان فعلی کرمانشاه به هزاره قبل از میلاد می­رسد. این استان در گذشته یکی از مراکز ساسانیان بوده و از آن دوره آثار بسیار ارزشمندی مانند طاق­بستان، کتیبه بیستون و معبد آناهیتا در این استان باقی مانده است. در طی سده های گوناگون نیز به دلیل جایگاه راهبردی این شهر دارای اهمیت ویژه­ای بوده و امروزه نیز از مهم ترین شهرهای غرب ایران به شمار می­رود. استان کرمانشاه در مناطق مختلف، آب و هوا و اقلیم متنوع داشته و در حدود ۷۷۰ چشمه و ۷۴ سراب را در خود جای داده است. همین موضوع آن را بستر مناسبی برای رودخانه های فصلی و دائمی کرده است.

بنای شهر کرمانشاه مربوط به دوره بهرام ساسانی

«شهرکرمانشاه» مرکز استان کرمانشاه است. شهرستان های این استان شامل اسلام آباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر، صحنه، قصر شیرین،کرمانشاه،کنگاور، گیلان غرب، سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و هرسین می باشد. کرمانشاه یکی از باستانی ترین شهر­های ایران است که برخی از مورخین بنای آن را به «بهرام» پادشاه ساسانی نسبت داده اند. کرمانشاه در زمان قباد اول و انوشیروان ساسانی به اوج عظمت خود رسید.

در ادامه برخی از مهمترین جاذبه­ های دیدنی استان کرمانشاه معرفی می شود. اگر به دیدنی های کرمانشاه علاقمند هستید با ادامه مقاله با ما همراه باشید.

با جاذبه های گردشگری استان کرمانشاه بیشتر آشنا شوید:
گردشی در روستای زیبای هجیج

محوطه بیستون، یادگار دوره هخامنشی

«سنگ نبشته بیستون» یا «کتیبه بیستون» از آثار دوره هخامنشیان؛ بر دامنه کوه بیستون واقع شده و در ۳۰ کیلومتری شهر کرمانشاه قرار دارد.  این منطقه بین شهرستان های کرمانشاه و صحنه است و رودخانه گاماسیاب نیز از آن مناطق گذر می­کند. از دیگر جاذبه های محوطه بیستون می توان به «مجسمه هرکول» و «کتیبه گودرز » اشاره کرد که همگی در یک ناحیه واقع شده اند.

سنگ نبشته بیستون، مشهورترین سند تاریخ جهان

سنگ نبشته بیستون یکی از مهم ترین و مشهورترین سندهای تاریخ جهان و مهم ترین متن تاریخی در زمان هخامنشیان است که شرح پیروزی داریوش بزرگ بر گوماته مغ و به بند کشیدن یاغیان را نشان می­دهد. متن نقش بر اثر عوامل زمین شناختی، فرسایش باران و باد، رسوب مواد آلی، رشد جلبک در درز سنگ ها و تاثیر سایر پدیده­های طبیعی فیزیکی-شیمیایی و نیز تخریب به دست بشر به ویژه در عصر رواج تفنگ آسیب جدی دیده است.

مجسمه هرکول، سنگ تراشیده ای بی نظیر

مجسمه هرکول ، در محوطه تاریخی بیستون از سنگ تراشیده شده است. نمونه­ای از این دست پیکره هرکول، ورثرغنه می باشدکه به صورت شخصی تنومند با مو و ریش مجعد در حال استراحت بر روی پوست شیر نشان داده شده است.

کتیبه گودرز، ثبت در میراث جهانی یونسکو

کتیبه گودرز ، در محوطه تاریخی بیستون از سنگ تراشیده شده است. دیدگاه عمومی این است که گودرزی که اینجا معرفی شده همان گودرز دوم اشکانی است. در بالای سر گودرز تقشی است که به عقیده یونانیان نیکه رب­­النوع پیروزی در فرهنگ یونان باستان می باشد. این اثر در سال ۲۰۰۶ میلادی در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. از همین رو این منطقه دارای تفرجگاه هایی ویژه مانند هتل بین المللی لاله بیستون، رستوران ها و سفره خانه های سنتی متنوع می باشد.

اطلاعات بیشتر در مورد محوطه بیستون

آدرس: استان کرمانشاه- ۳۰ کیلومتری شهر کرمانشاه بین کرمانشاه و صحنه

دوره تاریخی:هخامنشیان

هزینه بلیط: برای گردشگران ایرانی ۵۰۰۰ تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰۰۰۰ تومان است و برای کودکان زیر ۷ سال بلیط لازم نیست.

ساعت بازدید در روز عادی: ۹:۰۰ الی ۱۷:۰۰

کرمانشاه : کتیبه گودرز، ثبت در میراث جهانی یونسکو

کتیبه بیستون

کرمانشاه : مجسمه هرکول، سنگ تراشیده ای بی نظیر

مجسمه هرکول

کرمانشاه : محوطه بیستون، یادگار دوره هخامنشی

کاروانسرای شاه عباسی(هتل لاله)

طاقبستان، مجموعه ای ازسنگ نگاره های دوره ساسانی

 «طاقبستان» مجموعه ای از سنگ نگاره ها و سنگ نبشته های دوره ساسانی است که در شمال غربی شهر کرمانشاه در غرب ایران واقع شده است. وجود کوه و چشمه در این مکان، آن را به گردشگاهی روح افزا تبدیل نموده که از زمان­­های دیرین تا به امروز مورد توجه بوده است. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده است. شاهان ساسانی نخست نواحی اطراف تخت جمشید را برای تراشیدن تندیس­های خود برگزیدند. از زمان اردشیر دوم و شاهان پس از او طاقبستان انتخاب شد که در بین راه جاده ابریشم قرار داشت و دارای طبیعتی سر سبز و پر آب بود.

دیدنی های طاقبستان

جاذبه­های طاقبستان شامل طاق بزرگ و کوچک، درخت کهنسال و غار پارینه سنگی دو اشکفت و همچنین پارک­های کوهستان، شرقی، غربی است. خود این پارک ها تفرجگاه های زیادی از جمله رستوران، کافه، سفره خانه، هتل جمشید و دریاچه ها و… را شامل می­شود که فضای نشاط آوری را به وجود آورده است.

اطلاعات بیشتر در مورد طاقبستان

آدرس: کرمانشاه- بلوار طاقبستان

دوره تاریخی: ساسانیان

ورودی ایرانی : ۵۰۰۰ تومان

ورودی خارجی: ۵۰۰۰۰ هزار تومان

ساعت بازدید در روز عادی: ۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

درباره آداب یلدایی استان کرمانشاه بیشتر بدانید:
شو چلّه در کرمانشاه

کرمانشاه : طاقبستان، مجموعه ای ازسنگ نگاره های دوره ساسانی

طاقبستان

کرمانشاه : طاقبستان، مجموعه ای ازسنگ نگاره های دوره ساسانی

 دریاچه طاقبستان

کرمانشاه : طاقبستان، مجموعه ای ازسنگ نگاره های دوره ساسانی

طاق بزرگ

تکیه بیگلربیگی، یادگار دوره قاجار

«تکیه بیگلربیگی» تکیه ای­ست که در بافت کهن شهر کرمانشاه، در خیابان مدرس، در محله قدیمی فیض آباد و در کوچه صارم الدوله واقع شده است. این تکیه در زمان قاجار توسط عبدالله خان ملقب به بیگلربیگی ساخته شده است. از لحاظ آئینه کاری در میان تکایای کرمانشاه بی­نظیر می باشد. در سمت غربی حیاط، تالار آئینه کاری بزرگی ساخته شده که به حسینیه معروف است.

تزئینات تکیه بیگلربیگی، یادگار دوره مظفرالدین شاه

این تالار با تزئینات عالی و کتیبه های متعددی مربوط به دوران سلطنت مظفرالدین شاه مزین شده و در دو سوی دیگر، اتاق وسیع مهمانخانه بیگلربیگی واقع شده است.

تکیه بیگلربیگی، موزه خط و کتابت

در حال حاظر نیز تکیه بیگلربیگی به عنوان موزه خط و کتابت مورد بازدید عموم قرار می­گیرد. در این موزه، اسناد قدیمی متعلق به خانواده بیگلربیگی به نمایش گذاشته شده است.

اطلاعات بیشتر در مورد تکیه بیگلربیگی

آدرس: کرمانشاه- خیابان مدرس- محله فیض آباد

دوره تاریخی: قاجاریان

ورودی ایرانی: ۳۰۰۰ تومان

ورودی خارجی: ۲۰۰۰۰ تومان

ساعت بازدید در روز عادی: ۸:۰۰ الی ۱۷:۰۰

کرمانشاه : تکیه بیگلربیگی، یادگار دوره قاجار

تکیه بیگلربیگی-نمای داخلی

کرمانشاه : تزئینات تکیه بیگلربیگی، یادگار دوره مظفرالدین شاه

تکیه بیگلربیگی-نمای خارجی

خانه خواجه باروخ، یادگار دوره ناصرالدین شاه

«باروخ» نام خانه ای تاریخی در شهر کرمانشاه است. مالک این خانه خواجه باروخ از تجار کلیمی کرمانشاه بوده و در زمان ناصرالدین شاه ساخته شده است. این خانه در محله قدیمی فیض آباد کرمانشاه واقع شده و دارای ویژگی های خانه های درونگرای ایرانی است.

خانه باروخ با معماری اصیل ایرانی

یعنی خانه از طریق هشتی به حیاط بیرونی و با عبور از دالانی سراسری به حیاط اندرونی متصل است. ستون های آجری به صورت پله ای و مقرنس هستند. اتاق های مسکونی اطراف حیاط اندرونی قرار گرفته اند. ستون­های آجری به ایوان­های این بنای زیبا به کار رفته اند. این ستون­ها دارای سر ستون­­های آجری به صورت پله­ای و مقرنس هستند.

این خانه امروزه به نام خانه رنده­کش که آخرین مالک آن می­باشد، معروف تر است.

اطلاعات بیشتر در مورد خانه باروخ

آدرس: شهر کرمانشاه- خیابان مدرس- محله قدیمی فیض آباد

دوره تاریخی: قاجاریه

کرمانشاه : خانه خواجه باروخ، یادگار دوره ناصرالدین شاه

خانه خواجه باروخ

تالاب هشیلان، مناسب پژوهش های پرنده شناسی

تالاب زیبای هشیلان در شمال غربی شهر کرمانشاه، دهستان الهیارخانی در مسیر جاده کرمانشاه-روانسر واقع شده است. این تالاب محلی بسیار مناسب برای پژوهش های پرنده­شناسی و طبیعت­گردی است. ارتفاع متوسط تالاب از سطح دریا ۱۳۰۰ متر است. هشیلان، زیستگاهی مناسب برای پرندگانی چون لک­ لک، حواصیل، بوتیمار، غاز خاکستری و انواع اردک محسوب می­شود. روباه و شنگ هم در اطراف تالاب پیدا می­شوند. تالاب هشیلان در یک منطقه دشتی با شیب مختصر از شمال به جنوب قرار دارد.

منطقه شکار ممنوع تالاب هشیلان

محدود­ه ای با وسعت تقریبی۷۸۰ هکتار از این تالاب از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه به عنوان منطقه شکار و تیر اندازی ممنوع در نظر گرفته شده است. حدود ۳۰ درصد از ۴۵۰ هکتار وسعت خالص تالاب را جزیره­های کوچک و بزرگی می­پوشاند.

اطلاعات بیشتر در مورد تالاب هشیلان

آدرس: کرمانشاه – ۲۶ کیلومتری شمال غربی جاده کرمانشاه _ روانسر – دهستان الهیارخانی

کرمانشاه : منطقه شکار ممنوع تالاب هشیلان
کرمانشاه : تالاب هشیلان، مناسب پژوهش های پرنده شناسی

تالاب هشیلان

سراب نیلوفر، پارک توریستی-تفریحی

سراب نیلوفر دریاچه کوچکی در حدود ۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه است که مملو از گل­های نیلوفر می­باشد. در فصول گرم سال غنچه­ ها و برگ­های آن سر از آب برآورده و قسمت زیادی از آن را می­پوشاند. مجموعه­ این سراب به صورت پارک تفریحی و توریستی بسیار زیبایی درآمده که در روزهای تعطیل پذیرای مردم می­باشد. این مکان با امکانات تفریحی از قبیل قایق­رانی در دریاچه، و ماهی­گیری؛ فضایی مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت برای بازدیدکنندگان فراهم می­کند.

اطلاعات بیشتر در مورد سراب نیلوفر

آدرس: کرمانشاه- ۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه- روستای سراب نیلوفر

کرمانشاه : سراب نیلوفر، پارک توریستی-تفریحی

سراب نیلوفر

نظر جالب توریست انگلیسی در مورد کرمانشاه:

Traditional Kurdish clothes – very pretty in a multitude of colours. You don’t see people in Kermanshah wearing such clothes much (apart from men with the traditional “baggy” pants) but for weddings and other celebrations people do wear them.

لباس­های سنتی کوردی مردم کرمانشاه که رنگ های متنوعی دارد، بسیار زیبا و جالب توجه است. مردم کرمانشاه به ندرت لباس­ های سنتی خود را در سطح شهر استفاده می­کنند( به جز شلوار گشاد مردانه که جزئی از لباس کوردی است). برای مراسم ازدواج و سایر جشن­ها مردم لباس های محلی خود را می پوشند.

در تنظیم این مقاله از منبع زیر استفاده شده است:

راهنمای جامع ایران­گردی، حمید اعلمی(۱۳۹۱). تهران: گنجینه

گردآورنده: امیر محمد مرادی

برچسب ها:

‌ ایرانگردی, باستانی, تالاب هشیلان, تکیه بیگربیگی, خانه باروخ, سراب نیلوفر, طاقبستان, کتیبه گودرز, کرمانشاه, مجسمه هرکول, محوطه بیستون

مطالب مرتبط :

آیین نوروز در کرمانشاه

آیین نوروز در کرمانشاه

تپه حصار : قبرهایی با طراحی منحصربفرد

تپه حصار، قدیمی ترین اثر گردشگری دامغان

تپه حصار، قدیمی ترین اثر گردشگری دامغان

روستای هجیج : روستای پلکانی هجیج، مقصدی بی نظیر برای توریست ها

گردشی در روستای زیبای هجیج

گردشی در روستای زیبای هجیج

۴ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

خبر رسان