محبوب ترین جشنواره‌‌های کودکان ایران

جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی

جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی ‌ایران یکی از جذاب ترین جشنواره‌‌های ملی در ایران است. این رویداد فرهنگی تحت عنوان جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی ‌ایران امسال ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ کار خود را آغاز کرده و تا ۱۱ اسفند ادامه خواهد داشت.

تهران، میزبان جشنواره ملی اسباب بازی

شهر تهران به عنوان یک قطب مهم گردشگری وصنعتی هرساله پذیرایی افراد در جشنواره ملی اسباب‌بازی‌ها می‌باشد. این نمایشگاه با هدف کمک به ساماندهی و رونق صنعت اسباب‌بازی از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرده است.

ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی در پاییز سال ۱۳۹۹ سال جهش تولید، با رویکردی نو در فضای مجازی و با هدف حمایت از کالای ایرانی و کمک به رونق تولید کار خود را آغاز کرد. همچنین این رویداد فرهنگی با هدف برقراری ارتباط میان طراحان، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران در حوزه اسباب‌بازی با همراهی شورای نظارت بر اسباب‌بازی فعالیت خود را شروع کرده است.

برنامه های متنوع جشنواره ملی اسباب بازی

برگزاری نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباب‌بازی، برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش علمی، انتخاب برترین اسباب‌بازی‌های ایرانی و همچنین برپایی نمایشگاه تخصصی شرکت‌های ترویج بازی و اسباب‌بازی از برنامه‌های متنوع این جشنواره است.

تاریخچه جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی

جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی از سال ۱۳۹۴ فعالیت‌‌های خود را به صورت جشنواره و نمایشگاه سالانه آغاز کرده است و تولید کنندگان داخلی در این جشنواره محصولات خود را معرفی می‌کنند. از دیگر ویژگی‌های شاخص این جشنواره برگزاری نشست‌‌ها و کارگاه‌‌های تخصصی و هم چنین معرفی تولیدکنندگان و محصولات برگزیده بوده است.

اولین جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی مرداد ماه سال ۱۳۹۴ کلید خورد و در این جشنواره علاوه بر نمایش و فروش تولیدات داخلی بهترین‌‌های صنعت ‌‌اسباب‌بازی نیز طی فرایند داوری معرفی شدند.

دومین جشنواره و نمایشگاه ملی اسباب‌بازی از هجدهم تا بیست و دوم مرداد ماه ۱۳۹۵ در مرکز آفرینش‌‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا شد. این دومین گام جشنواره علیرغم مشکلات بسیار ولی باشکوه بسیار برداشته شد. نشست‌های جنبی‌یکی از جاذبه‌های این جشنواره بود.

سومین جشنواره ملی اسباب‌بازی ۲۴ تا ۲۸ مرداد ماه سال ۱۳۹۶ برگزار شد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، این جشنواره را با هدف برقراری ارتباط میان فعالان حوزه ‌‌اسباب‌بازی و تبیین اهمیت و ضرورت طراحی و تولید برای مخاطبان در داخل کشور در چند بخش برگزار کرد. از بخش‌های شاخص این دوره می‌توان به نمایشگاه اسباب‌بازی‌های بومی و سنتی و برگزاری همایش‌یک روزه در حوزه اسباب‌بازی و سرگرمی کودکان اشاره کرد.

چهارمین جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی از ۲۶ آبان ۱۳۹۷ آغاز به کار کرد. علاوه بر نمایش بیش از ۱۳۰۰ کالای تولیدی در نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباب‌بازی ایرانی، امکان برقراری ارتباط سازنده میان ارکان این حوزه، اعم از طراحان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و سرمایه‌گذاران فراهم شد.

درباره عروسک های ایرانی بیشتر بدانیم:
عروسک های بومی

مدعوین جشنواره 

در بخش ترویجی بازی و اسباب‌بازی این جشنواره بیش از ۳۰ نهاد دولتی و غیردولتی حضور داشتند که امکان بازی فردی و گروهی مخاطبان کودک و نوجوان را فراهم آورده‌اند. آیین اهدای جوایز برگزیدگان جشنواره نیز روز چهارشنبه ۳۰ آبان در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون برگزار شد. جشنواره چهارم‌یک تحول بزرگ در مشارکت بخش خصوصی و جشنواره محسوب می‌شود.

پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی  با همراهی تولیدکنندگان، کارآفرینان و علاقه‌مندان حوزه سرگرمی و اسباب‌بازی در دی ماه ۱۳۹۸ برگزار شد. نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباب‌بازی ایرانی این دوره با حضور ۱۶۰ تولیدکننده اسباب‌بازی، ارائه دو هزار اسباب‌بازی ایرانی، حضور بیش از ۶۰ طراح و عروسک‌ساز و معرفی ۴۰۰ عروسک در شهر عروسک‌ها در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون برپا شد.

نمایشگاه ترویجی بازی و اسباب‌بازی با شعار «بازی برای همه» با حضور ۲۷ شرکت و موسسه دولتی، خصوصی و نهادهای مردمی اعم از گروه‌های مشاوره بازی و بازی درمانی، مؤسسه‌های آموزش از طریق بازی، مدارس و مهدکودک‌ها با فرآیندهای آموزشی بازی محور، گروه‌های برگزارکننده رویدادهای بازی محور، فضاهای بازی آموزشی و موزه‌های اسباب‌بازی و برگزارکنندگان دوره‌های آموزشی تربیت مربی بازی در این دوره از جشنواره برگزار شده.

رونمایی از اسباب بازی های جدید

در طول پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی آیین رونمایی از ۲۰ عنوان اسباب‌بازی جدید ایرانی با حضور تولیدکنندگان و کارشناسان حوزه اسباب‌بازی در سالن نمایشگاه تخصصی برگزار شد. همچنین در طول این جشنواره از سه فعال، سه پیشکسوت و سه نهاد فعال حوزه اسباب‌بازی نیز تقدیر به عمل آمد و پنجمین دوره جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی را بسیار شاخص و متفاوت از دوره‌های گذشته کرد.

دبیرخانه ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی از ابتدای سال ۱۳۹۹ در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید» آغاز به فعالیت کرد تا زیرساخت‌های لازم برای برگزاری این جشنواره را به‌صورت مجازی فراهم کند. دبیرخانه این جشنواره امیدوار است که زیرساخت‌های مجازی تدارک دیده شده برای این جشنواره در ضمن اینکه چهرۀ نوئی را به این جشنواره می‌دهد بتواند عرصه‌های گسترده‌تری را پیش پای این پویش ملی قراردهد.

اهداف جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی

هدف از برگزاری این جشنواره ایجاد زمینه‌ای مناسب به‌منظور آشنایی والدین و کودکان، مربیان، پژوهشگران و تولیدکنندگان با مفاهیم بازی و اسباب‌بازی و ایجاد بستری برای طرح ایده‌های نو و کارآفرینی و ارتقاء سطح کمی و کیفی اسباب‌بازی‌های تولید داخل است.

همچنین رشد آگاهی عمومی و شناخت نیازهای کودکان و نوجوانان در حوز‌ه‌های اسباب‌بازی و سرگرمی، شناسایی و تقدیر از صاحبان اندیشه و تلاشگران در زمینه‌های طراحی، تولید و توسعه دانش عمومی در این حوزه، شناسایی و تقدیر از تولیدکنندگان و معرفی تولیدات آنها به خانواده‌ها و اطلاع‌رسانی از ظرفیت موجود اسباب‌بازی و سرگرمی به مخاطبان از اهداف این جشنواره است. اما اهم اهداف این جشنواره را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • برقراری ارتباط میان فعالان حوزه بازی و اسباب‌بازی
  • استقرار نظام طراحی و نوآوری
  • کمک به ساماندهی صنعت اسباب‌بازی
  • توسعه و ترویج کاربردها و کارکردهای بازی و اسباب‌بازی

بخش‌‌های جشنواره ملی ‌‌اسباب‌بازی

بخش رقابتی

  • شرایط شرکت محصولات در بخش رقابتی
  • محصولات ایرانی باشد و هویت تولیدکنندگان به صورت حقوقی احراز شده باشد.
  • در بازه زمانی مهرماه ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۳۹۹ تولید شده باشد.
  • در بخش رقابتی پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی(سال گذشته) شرکت نکرده باشد.
  • اسباب‌بازی نباید با ارزش‌هاى فرهنگى و اجتماعى کشور مغایرت داشته باشد.

بخش علمی

ششمین جشنواره ملی اسباب­بازی از پژوهشگران، طراحان،تولیدکنندگان و دیگر دغدغه­مندان این حوزه صنعتی، اقتصادی و فرهنگی دعوت می­کند تا در نشست‌های تخصصی بخش علمی ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی شرکت کنند.

 

درباره موزه اسباب بازی و عروسک بیشتر بدانیم:
یکی از جذاب ترین موزه های تهران: موزه عروسک ملل

 نحوۀ برگزاری نشست‌ها در بخش علمی

در مرحله اول این برنامه‌ها، ۶ نشست تخصصی با حضور متخصصانی از ایران ودیگر کشورهای اروپایی و آسیایی در ۶ موضوع تخصصی به شرح زیر برگزار می‌شود:

  • نشست تخصصیاسباب­بازی و علوم شناختی با رویکرد بازی‌های شناختی، روز ۲۹ دی
  • نشست تخصصیرویکردهای روانشناختی بازی و اسباب‌بازی برای گروه‌های مختلف، روز ۱ بهمن
  • نشست تخصصیبرندینگ و بازارسازی جهانی و منطقه‌ای در صنعت اسباب­بازی (صادرات)، روز ۴ بهمن
  • نشست تخصصیابعاد فرهنگی- اجتماعی اسباب‌بازی و بازی، روز ۶ بهمن
  • نشست تخصصی ضرورت‌سنجی پژوهش‌های علمی میان رشته‌ای در اسباب‌بازی، روز ۸بهمن
  • نشست تخصصی اقتصاد اسباب‌بازی، فروش و فروش مجازی در دوران پاندمی کویید ۱۹، روز ۱۱بهمن

نمایشگاه تخصصی دستاورد‌‌های ‌‌اسباب‌بازی ایران

برای دیدن محصولات و اطلاعات بیشتر به سایت https://irantoyfestival.ir/companies  مراجعه کنید.

نمایشگاه موسسات ترویج بازی و ‌‌اسباب‌بازی

برای دیدن حامیان و اطلاعات بیشتر به سایت https://irantoyfestival.ir/tarviji مراجعه کنید.

بازار ‌‌اسباب‌بازی

برای خرید ‌‌اسباب‌بازی‌‌ها و اطلاعات بیشتر به سایت https://hooyo.ir/ مراجعه کنید.

کدام‌ یک از سرگرمی ‌‌ها می توانند در جشنواره ملی اسباب‌بازی شرکت کنند؟

  • سرگرمی‌های سازنده ذهن و تفکر
    شامل اسباب‌بازی‌هایی که با تقویت و به‌کارگیری مهارت‌های شناختی، ذهنی و تفکری فرد سروکار دارد.
  • سرگرمی‌های سازنده حسی و حرکتی
    شامل اسباب‌بازی‌هایی که به دنبال تقویت حواس پنجگانه‌یا اندام‌های حرکتی افراد است.
  • سرگرمی‌های سازنده مهارتی و آموزشی
    شامل اسباب‌بازی‌هایی که به دنبال هدفی جدی در راستای تقویت مهارت و آموزش بازیکنان است.
  • سرگرمی‌های شبیه‌سازی دنیای واقعی
    شامل سرگرمی‌های سازنده بازآفرینی دنیای واقعی به صورت ابزار‌یا روایت‌ها
  • سرگرمی‌های سازه‌ای و جورچین‌ها
    شامل سرگرمی‌های سازنده که مهارت‌های تفکر و حسی و حرکتی را توامان درگیر می‌کند.

جشنواره ‌‌اسباب‌بازی دیگر مختص تهران نیست

سال‌های گذشته این انتقاد وجود داشت که جشنواره فقط در تهران برگزار می‌شود و بسیاری از مردم از حضور در آن بی‌بهره هستند، اما امسال شرایطی فراهم شده که همه خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان، علاقه‌مندان و دست‌اندرکاران حوزه ‌‌اسباب‌بازی و تولیدکنندگان از سراسر کشور می‌توانند از برنامه‌های جشنواره آگاه و از آخرین تولیدات ایرانی مطلع شوند و خرید کنند.

امروزه باتوجه به شرایط کرونایی کشور خرید اینترنتی گسترش‌یافته است. این فستیوال نیز دسترسی سهل و آسانی را برای خریداران و بازدیدکنندگان فراهم کرده و از طرفی دیگری نیز این کالاها را به صورت رایگان به دست مردم در اقصی نقاط کشور می‌رساند.

‌‌اسباب‌بازی را به نام بچه‌ها سفارش دهید

کانون پرورش فکری سالیان سال اشتراک کتاب و ‌‌اسباب‌بازی را به نام بچه‌ها انجام می‌دهد. امتیاز کار این است که وقتی بسته‌ای به نام کودک و‌یا نوجوان به درب منزلش ارسال می‌شود احساس غرور و خوشحالی می‌کند که به او بها داده شده و به نام خودش بسته‌ای را درب منزل آوردند و او تحویل می‌گیرد.

به گفته دبیر ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی، ما به این موضوع بسیار علاقمندیم و این مسئله را دنبال می‌کنیم که در سطح کشور اتفاق بیفتد. حتی برای روز پدر که در آستانه آن هستیم نیز بچه‌ها می‌توانند برای پدرانشان ‌‌اسباب‌بازی‌های «برد گیمی» بخرند و  خانواده‌ها ساعت‌ها می‌تواند با آن سرگرم شوند و دور هم بنشیند و بازی کنند و فارغ از بازی‌های رایانه‌ای می‌توانند از بازی‌های برد گیمی که در بازار ما موجود و از تولیدات ایرانی است، استفاده کنند.

خرید ساکنان خارج از کشور از سایت جشنواره ‌‌اسباب‌بازی چگونه انجام می‌شود؟

اگر ایرانیان مقیم خارج از کشور بتوانند از طریق درگاه‌های ایرانی ارز رایج  کشور را واریز کنند امکان خرید برایشان مهیا است، اما نحوه ارسال آن که با پست بین‌المللی هماهنگ می‌شود دیگر رایگان نخواهد بود و باید هزینه آن پرداخت شود.‌یک راه دیگر هم این است که اگر بستگانی در داخل کشور دارند ‌‌اسباب‌بازی را از طریق آنها سفارش بدهند و دریافت کنند و سپس از آن طریق مرحله پست به خارج از کشور را طی کنند.

مکان و زمان برگزاری جشنواره اسباب‌بازی‌‌ها

این نمایشگاه هر سال در شهر تهران ،کشور ایران برپا می شود. اما امروزه به علت شرایط همه گیری بیماری کرونا ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ۲۸ بهمن تا ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ به صورت مجازی در تارنمای irantoyfestival.ir  برگزار می‌شود.

سایر رویدادهای فرهنگی ایران

از دیگر رویدادهای مهم فرهنگی ایران می‌توان به این موارد اشاره نمود:

تنظیم این مطلب براساس منبع زیر انجام شده است:

https://irantoyfestival.ir/

نویسنده: آیسان پژوهان فر

برچسب ها:

اسباب‌بازی, جشنواره, جشنواره ملی, جشنواره ملی اسباب‌بازی, رویداد فرهنگی, ششمین جشنواره ملی اسباب‌بازی, فستیوال اسباب‌بازی, کانون پرورشی فکری کودکان, گردشگری

مطالب مرتبط :

سونگکران : جشن آب تایلند

سونگکران : جشن آب تایلند

جشنواره هولی در هند

جشنواره هولی در هند

موزه پرادو، یکی از مشهورترین مجموعه های هنری جهان

موزه پرادو، یکی از مشهورترین مجموعه های هنری جهان

۴ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اخبار