خوراکی‌های مردم پاکستان در ماه رمضان

کشور پاکستان با مسلمانان مقید و وابسته به سنت‌های مذهبی، هرساله یکی از پرشورترین رمضان‌ها را برگزار می کند. رؤیت ماه رمضان و آغاز این ماه مبارک یکی از لحظات شاد و ارزشمند در پاکستان محسوب می‌شود. زنان در ماه رمضان غذاهای ویژه‌ای تهیه می‌کنند که مخصوص این ماه و سفره‌های افطاری است. با عالی گرد همراه شوید تا خوراکی‌های پرطرفدار پاکستانی در ماه رمضان را به شما معرفی کنیم.

خوراکی‌های اصلی سفره افطار پاکستانی

مردم پاكستان، هنگام افطار سعی می‌كنند خوراكی‌های متنوع تهیه كنند که خیلی از آنها با خوراکی‌های کشورهای هند، مالزی و ایران یکسان می‌باشد. پكوره و سمبوسه دو ركن اصلی خوراكی‌ها و زینت بخش هر سفره خانواده پاكستانی به شمار می‌رود. سالاد میوه از دیگر اقلام غذایی است كه خانواده‌های پاكستانی در پایان افطار از خوردن آن لذت می‌برند. بیشتر مردم پاكستان ترجیح می‌دهند با «نان روغنی و دوغ» سحری كنند. بر این اعتقادند كه نان در كنار دوغ شیرین جلوی تشنگی در طول روز را می‌گیرد.

پرطرفدار ترین غذاهای پاکستانی در ماه رمضان

سمبوسه | Samosas  

سمبوسه غذایی بسیار ساده و ارزان، اما در عین حال بسیار خوشمزه است که در سرتاسر خاورمیانه پیدا می‌شود. سمبوسه را در پاکستان با ادویه و سبزیجات معطر و خوش طعم درست می‌کنند و داخل آن را اغلب با سیب زمینی پر می‌کنند.

پکوره | Pakora

پکوره یا پاکوره نام یک غذایی هندی-پاکستانی است که به جنوب ایران نیز رسیده و بسیار خوشمزه می‌باشد. در اصل از گجرات گرفته شده است. این غذا از آرد نخود تهیه می شود. به صورت گلوله‌ای برشته است که در روغن داغ سرخ می‌شود. این غذا در ایران، هند، پاکستان، افغانستان و مالزی برای افطار تهیه می‌شود. داخل پکوره سبزیجات معطر ریخته و به همراه سس تند سرو می‌شود. پاکورا در پاکستان در انواع و اقسام شکل‌ها و طعم‌ها پخت می‌شود. از پاکورا پیاز، پاکورا کلم و پاکورا اسفناج می‌توان به عنوان پرطرفدارترین این نوع غذا نام برد.

نان روغنی | paratha

پراتها، پراته یا پاراتها یک نان فوق العاده خوشمزه است که در هند، پاکستان و جنوب بلوچستان ایران برای سحری تهیه می‌شود. پاراتا از نظر لغوی خمیر لایه لایه است. در تهیه این نان هم مثل خمیر هزارلا (خمیر شیرینی ناپلئونی) روی خمیر را چرب می کنند. آن را تا می زنند و دوباره بازش می کنند. این فرایند باعث می شود بعد از پخت نان حالت لایه لایه و ترد پیدا کند.

چنا چات | Channa Chaat

چنا به معنی نخود است. این غذای سبک و گیاهی که عمدتا با نخود تهیه می‌شود یکی از محبوب ترین غذاهای پاکستانی است. برای تهیه چنا چات نخود را با سبزیجات مختلف مثل هویج، پیاز، گوجه و سبزیجات و ادویه‌های مختلف می‌پزند و همراه با نان برای افطار میل می‌کنند.

نیهاری | Nihari

نیهاری معمولا برای میهمانان خاص و ویژه در سفره افطار و مناسبت‌های مهم دیگر سرو می‌شود. درست کردن آن هم فوت و فن خاصی دارد. تکه‌های گوشت را از شب قبل با ادویه های مختلف مزه دار می‌کنند. بعد با حرارت ملایم و به مدت چندین ساعت می‌پزند. مدت زمان طولانی پخت باعث می‌شود طعم ادویه ها کاملا جذب گوشت شده و یکی از خوشمزه ترین گوشت‌های دنیا را به وجود آورد.

چیکن تیکه | Chicken Tikka

چیکن تیکه یکی از پرطرفدارترین غذاهای پاکستانی است که هم طعم فوق العاده و هم ارزش تغذیه ای بالایی دارد. برای تهیه این غذا، تکه های کوچک مرغ را با ادویه‌های سنتی پاکستانی ترکیب و بعد کباب می‌کنند. از نظر اندازه و ظاهر چیکن تیکه کمی شبیه به جوجه کباب خودمان است. در پاکستان چیکن تیکه را اغلب با نان می‌خورند. برای کامل شدن طعم جوجه، روی آن نعنای تازه و خرد شده می ریزند.

دهی بله

دهی بله دیگر خوراكی مشهور و مورد علاقه مردم پاكستان است كه از تركیب آرد و دوغ و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود.

پانی پوری

پانی پوری به عنوان یک اسنک خوشمزه هندی به اسم‌های زیادی مانند گل کاپا، فوچکا یا گوپچاپ نیز شناخته می‌شود. این اسنک یک غذای محبوب خیابانی است که روزگاری توسط دستفروشان با چرخ دستی فروخته می‌شد. اکنون فروش آن در رستوران‌ها محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌ است. پوسته این اسنک با خمیر سرخ شده سمولینا درست می‌شود. پس از خنک شدن در وسط آن سوراخی ایجاد می‌کنند. درون آن را با مخلوطی از تمر هندی و ترشی چاتنی، فلفل، ادویه چات ماسالا، سیب زمینی، پیاز و نخود پر می‌کنند. این اسنک را درون تمر هندی ادویه‌دار شده می‌زنند و می‌خورند. پانی پوری یک غذای سریع، خوش طعم و مقوی است که برای سحری تهیه می‌شود.

همبرگر و سیب زمینی

با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان رستوران‌های پاکستان بسته‌های ویژه سحر و افطار را برای مشتری در این ماه تهیه کرده‌اند. پاکستانی‌ها نیز علاقه‌ی زیادی به این سبک از غذاها دارند. از افطار تا نیمه‌های شب در این رستوران‌ها، همبرگر و سیب زمینی سرخ شده ارائه شده و در زمان سحر غذای اصلی این رستوران‌ها مرغ سوخاری و نوشابه می‌باشد.

سالاد میوه

بیشتر مردم پاكستان ترجیح می دهند از تركیب موز، انبه، سیب و گیلاس سالاد میوه تهیه و در پایان افطار میل کنند.

پرطرفدار ترین شیرینی‌ و دسرهای‌ پاکستانی در ماه رمضان

جلبی | jalebi

جلبی (‘ جلیبی ‘ به لفظ اردو) یکی از انواع زولبیاها می‌باشد که در هند، افعانستان و پاکستان بسیار تهیه می‌شود. به دلیل اینکه خمیر نیازی به استراحت ندارد و بافت بسیار ترد و خوشمزه ای دارد بین ایرانی‌ها نیز بسیار محبوب شده است. جلبی در پاکستان نماد شیرینی رمضان در وقت افطار می باشد.

حلوا پوری | halwa puri

حلوا پوری یا به اختصار پوری غذایی متعلق به شبه قاره است که در کشورهای هند، بنگلادش و پاکستان محبوبیت زیادی دارد. این غذا همراه با نانی به نام پوری خورده می‌شود. به همین دلیل نام حلوا پوری روی آن گذاشته‌اند. نان پوری بسیار پف دار، ترد و نمکی است. از ترکیب سفیده تخم مرغ، کنجد و نوعی شهد شکری تهیه می‌شود. ترکیب طعم نمکی پوری با طعم شیرین حلوا تجربه ای بسیار جالب و به یادماندنی خواهد بود. در پاکستان حلوا پوری را اغلب به عنوان سحری می‌خورند.

خیر | kheer

خیر یک نوع دسر است که در عید فطر خورده می‌شود. خیر مانند یک پودینگ برنجی ضخیم و خامه‌ای است که با استفاده از شیر، برنج، شکر و هل پخته می شود. بر روی این دسر پسته می‌ریزند.

پرطرفدار ترین نوشیدنی‌های‌ پاکستانی در ماه رمضان

تهیه نوشیدنی‌های مخصوص با رایحه لیمو و گلاب، تهیه چای و چای سبز برای انرژی بخشیدن به مردم پس از روزه داری طولانی در پاکستان مرسوم است.

گل آبی چای

 این چای صورتی رنگ که به عنوان چای کشمیر هم شناخته می‌شود شامل چای، نمک، شیر و جوش شیرین است. معمولا با پسته خرد شده و میوه خشک سرو می شود.

منگولسی

 این نوشیدنی با ماست و انبه درست می‌شود.

سخن پایانی

برگزاری میهمانی های افطاری در پاکستان، از سنت های زیبای رمضان در این کشور است. جنب و جوش مردم اسلام آباد در فاصله چند ساعت مانده به افطار، برای فراهم کردن وسایل مورد نیاز برای افطاری، دیدنی است. بازارها و فروشگاه ها در ساعات نزدیک افطار مملو از جمعیت می شود. پاکستان دلایل زیادی برای مقصد سفر بودن دارد که یکی از آنها غذاهای پاکستانی است. این غذاها و خوراکی‌ها در بسیاری موارد مشابه با خوراکی‌های کشورهای هم مرزش؛ ایران، چین، هند و افغانستان است.

 

در تنظیم این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

https://www.khabaronline.ir/

https://www.eligasht.com/

https://www.hawzahnews.com

https://www.irna.ir/

 

تهیه و تنظیم: آیسان پژوهان فر

برچسب ها:

پاکستان, رمضان

مطالب مرتبط :

شیرینی ها و دسرهای رمضانی ایرانی

شیرینی ها و دسرهای رمضانی ایرانی

نان‌های اصیل ایرانی برای افطار

نان‌های اصیل ایرانی برای افطار

غذاهای اصیل ایرانی در ماه رمضان

غذاهای اصیل ایرانی در ماه رمضان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اخبار