گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

استان اصفهان گنجینه ای بی نظیر از دیدنی ها است که نظر هر بازدید کننده ای را به خود جلب می کند. گوشه و کنار این استان مظهر فرهنگ و سنت غنی ایرانی است. گردشگران زیادی به این استان سفر می کنند تا از این گنجینه فوق العاده بی نظیر استفاده کنند.مهمترین و اولین موضوعی که هر گردشگری به آن نیاز دارد محل اقامت است. هتل های کلاسیک و آپارتمانی با معماری خشک و غیر متنوع دارای محیط هایی خسته کننده و کسل آور هستند. به خصوص وقتی به یک منطقه تاریخی و سنتی سفر می کنید تا با فرهنگ و سنت غنی ایرانی آشنا شوید، چه بهتر که محل سکونت تان نیز بخشی از ماجراجویی تاریخی باشد. یک خانه تاریخی که اکنون به یک اقامتگاه بومگردی تبدیل شده و دارای امکانات رفاهی برای اقامت گردشگران است، می تواند مکانی ایده آل برای اسکان باشد.

خانه های سنتی با قدمت چند صدساله

شهراصفهان در برخی از نقاط بافت سنتی و اصیل خود را حفظ کرده است. در گوشه و کنار این شهر و شهرهای اطراف می توانید خانه های سنتی و با قدمت چند صد ساله را بیابید. بسیاری از گردشگران با دیدن این خانه ها آرزو می کردند حتی یک شب هم که شده در یکی از آنها اقامت داشته باشند. به همین منظور تعدادی از این خانه ها تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان بازسازی و مرمت شده اند تا پذیرای گردشگران باشند.
در این مقاله به معرفی برخی از خانه های سنتی، بومگردی و هتل های سنتی شهر اصفهان و شهرهای اطراف می پردازیم.

اقامتگاه بومگردی خان نشین اصفهان

بی شک یکی از منحصر به فرد ترین اقامتگاه های سنتی در شهر اصفهان اقامتگاه بومگردی خان نشین (یا خانه تاریخی علافچیان) است. این اقامتگاه در واقع یک خانه سنتی با قدمتی تقریبا ۲۵۰ سال می باشد که زمان تقریبی احداث آن اواخر دوره صفویه و اوایل قاجار تخمین زده شده است.

بلندترین خانه تاریخی اصفهان

تلفیقی از سبک معماری کردی و قاجاری، در مرکز شهر اصفهان، این بنا را به یکی از بی نظیر ترین بنا های اصفهان تبدیل کرده است. از طرف دیگر عمارت اصلی این بنا، با بیش از ۱۷ متر ارتفاع لقب بلند ترین خانه تاریخی را در اصفهان از آن خود کرده است. در سال های اخیر این خانه قدیمی با حفظ سبک معماری سنتی و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی اصفهان بازسازی شده و به عنوان یک اقامتگاه بومگردی مورد بهره برداری قرار گرفته است. همچنین در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۸۵ و از سوی سازمان میراث فرهنگی اصفهان، این اقامتگاه در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اقامتگاه خان نشین معروف به خانه تاریخی علافچیان

این مجموعه گردشگری شامل ۱۰ اتاق، رستوران، و کافی شاپ می باشد. بخش همکف عمارت اصلی که اکنون به عنوان رستوران از آن استفاده می شود، در گذشته اسلحه خانه صفوی بوده است. در زمان قاجار، بخش ایوان بلند به امارت اصلی افزوده شده و یکی از بزرگان شهر اصفهان در آن زمان (علافچیان) در آن خانه سکونت داشته است. از این رو این مجموعه به خانه تاریخی علافچیان نیز در اصفهان مشهور است.
یکی از جاذبه های بی نظیر این اقامتگاه، حیاط باصفا و نوستالژیک آن است. حوض آبی رنگ وسط حیاط هر بیننده ای را مجذوب خود می کند، و مرغ خیال را به سال های دور پرواز می دهد. اتاق های این اقامتگاه بسیار مجهز بوده و درعین حال که ظاهر سنتی و معماری سنتی را حفظ کرده اند دارای امکانات رفاهی بسیار مدرن برای پذیرایی از مهمانان هستند.

اتاق حوضخانه، بی نظیر در دنیا

اتاق حوضخانه یکی از بی نظیر ترین اتاق های این اقامتگاه است که احتمالا در هیچ کجای دنیا نمی توانید نظیر آن را بیابید. این یک اتاق دو تخته، به همراه یک دست رختخواب سنتی اضافی است، اما چیزی که آن را منحصر به فرد می کند حوضچه وسط اتاق است. البته گچ بری های سنتی و پنجره هایی به سبک سنتی با شیشه های رنگی از دیگر جاذبه های این اتاق هستند.
علاوه بر همه این زیبایی ها و جاذبه هایی که برای این اقامتگاه ذکر شده است، مهمترین مزیت آن را می توان موقعیت جغرافیایی آن در نظر گرفت. قلب شهر اصفهان، جایی است که این اقامتگاه در آن قرار گرفته است. به این ترتیب دسترسی به تمام جاذبه های گردشگری نصف جهان به راحتی میسر خواهد بود. این یک مزیت ایده آل برای هر گردشگری محسوب می شود.

برقراری ارتباط با اقامتگاه

شماره های تماس

+۹۸۳۱۳۲۲۶۲۵۷۸
+۹۸۳۱۳۲۲۶۲۵۲۰

ایمیل

khanneshinhotel@gmail.com

آدرس

ایران، استان اصفهان، اصفهان، خیابان ولیعصر، کوچه شماره ۹، بن بست نسترن

وب سایت

http://khanneshinhotel.ir/

مسیریابی از روی نقشه

اقامتگاه بومگردی سرای سفیر اصفهان

این اقامتگاه در واقع یک خانه قدیمی در اصفهان و متعلق به زمان پهلوی است. این خانه در زمان پهلوی محل سکونت سفیر کویت در اصفهان بوده از این رو این اقامتگاه را سرای سفیر می نامند.
سرای سفیر یک خانه سنتی اصفهانی با قدمت تقریبا ۸۰ سال می باشد که در خیابان مسجد سید و در مرکز اصفهان واقع شده است. این اقامتگاه دارای ۷ اتاق بوده و در مجموع پذیرای ۲۱ نفر است. این اقامتگاه در سال ۱۳۹۷ بازسازی و مرمت شد و به عنوان یکی از اقامتگاه های بومگردی اصفهان مورد بهره برداری قرار گرفت. سبک معماری سنتی و محیط دلنشین در این خانه سنتی بسیار الهام بخش بوده و هر بازدیدکننده ای را سر ذوق می آورد.

طراحی داخلی اقامتگاه نماد زندگی سنتی ایرانی

دکوراسیون داخلی اتاقهای این اقامتگاه بسیار هنرمندانه طراحی و سعی شده تا نمایانگر سبک زندگی سنتی ایرانی باشد. نکته قابل توجه در مورد این اقامتگاه تنوع اتاق های آن است، به صورتی که تقریبا هیچ دو اتاق مشابهی در این اقامتگاه نمی توان یافت. بعلاوه امکانات رفاهی قابل قبولی برای اتاق ها در نظر گرفته شده است. اما شاید مهمترین قسمت این خانه سنتی اصفهانی حیاط آن باشد که شامل یک ایوان، حوضچه، و یک باغچه صمیمی است.
از امکانات این اقامتگاه می توان به رستوران، شربت خانه، و چایخانه اشاره کرد که انواع غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی را برای مهمانان خود ارائه می کنند. بعلاوه این مرکز دارای پارکینگ اختصاصی روباز نیز می باشد.

برقراری ارتباط با اقامتگاه

آدرس:

اصفهان، خیابان مسجد سید، خانه سرای سفیر اصفهان

تلفن تماس:

+۹۸۹۱۳۵۶۷۸۹۴۹

مسیریابی از روی نقشه

اقامتگاه بوم گردی سرای سنتی هاتف اصفهان

یک خانه قدیمی در اصفهان دارای قدمتی تقریبا ۱۲۰ سال است. در سال ۱۳۹۷ تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان بازسازی و مرمت شد. این اقامتگاه از سال ۱۳۹۷ پذیرای گردشگران به عنوان یک اقامتگاه سنتی بوده است. تمام ویژگی های یک سبک زندگی سنتی اصفهانی در این خانه قابل لمس می باشد. فضاسازی و معماری همگی گواه غنای فرهنگی و سبک زندگی سنتی اصفهان هستند.

تجربه زندگی سنتی ایرانی در سرای هاتف

هم اکنون سفر در زمان ممکن شده است. با تنها یک شب اقامت در این خانه قدیمی می توانید به اعماق تاریخ سفر و پویایی زندگی سنتی اصفهانی را در این خانه از نزدیک لمس کنید. از زندگی پرهیاهوی مدرن فاصله بگیرید و به آغوش آرامش بخش زندگی سنتی ایرانی پناه ببرید. پس انتظار دسترسی به تلفن و تلویزیون و سایر نمادهای سبک زندگی مدرن را در اتاق های سرای سنتی هاتف نداشته باشید. هرچند امکانات رفاهی برای گردشگران فراهم شده، اما تمام تلاش سرای سنتی هاتف فراهم کردن یک تجربه زندگی سنتی ایرانی برای بازدیدکنندگان است.

سرای هاتف در مجاورت میدان نقش جهان اصفهان

این اقامتگاه سنتی در قلب منطقه اصلی گردشگری اصفهان، یعنی در مجاورت میدان نقش جهان واقع شده است. دارای ۹ اتاق بوده که طراحی دکوراسیون داخلی سنتی و بینظیری دارد. پنجره برخی از این اتاق ها به حیاط مرکزی عمارت باز می شود که یک حیاط سنتی ایرانی باصفا و فوق العاده زیبا است. حوضچه وسط حیاط جلوه خاصی به حیاط داده و سرسبزی باغچه ها و گلدان های شمعدانی اطراف حوضچه این زیبایی ها را دوچندان کرده است.

از دیگر امکانات این اقامتگاه بومگردی می توان به شربت خانه و چای خانه به سبک کاملا سنتی آن اشاره کرد که قطعا شما را غافلگیر می کند! هرچند این اقامتگاه فاقد رستوران می باشد، اما در فاصله بسیار نزدیکی از آن رستوران نمکدان واقع شده است. نمکدان یکی از محبوب ترین و بهترین رستوران های سنتی اصفهان می باشد که بین گردشگران داخلی و خارجی محبوبیت زیادی دارد.

برقراری ارتباط با اقامتگاه

تلفن تماس:

+۹۸۳۱۳۲۲۳۷۶۹۹

آدرس:

اصفهان، خیابان هاتف، کوچه شهید مهدی قائدان، بن بست شماره ۲، پلاک ۶۶

مسیریابی از روی نقشه

اقامتگاه بومگردی آریو اصفهان

اولین چیزی که در مواجهه با اقامتگاه بومگردی آریو جلب توجه کرده و چشمان هر بیننده ای را خیره می کند، سبک معماری، نمای عمارت اصلی و گچبری های سر در عمارت است. در مرحله بعدی حیاط دلنشین و با صفای عمارت است که جلب توجه می کند. حوض آبی رنگ وسط حیاط جلوه زیبایی های این امارت را صدچندان می نماید.

این اقامتگاه دارای ۷ اتاق است که همگی مشرف به حیاط عمارت هستند. پنجره هایی با شیشه های رنگی و چهارچوب چوبی نمایی بی نظیر از یک حیاط سنتی را برای مهمانان فراهم می کند.

لذت اقامت سنتی در اتاق های اقامتگاه آریو

یکی از اتاق های این اقامتگاه فاقد تخت است، و به صورت کف خواب می باشد و یک تجربه کاملا سنتی را می تواند فراهم کند. اتاق ها دارای تمامی امکانات رفاهی مناسب برای اقامت مهمان ها هستند. ضمن اینکه در طراحی و دکوراسیون داخلی اتاق ها تلاش شده تا فرم سنتی حفظ شود. برای این منظور از روتختی هایی با طرح های سنتی استفاده شده است.

برقراری ارتباط با اقامتگاه

آدرس

اصفهان، خیابان جهاد، کوی ۷، انتهای بن بست آسیاب، اقامتگاه بومگردی آریو

تلفن

+۹۸۳۱۳۲۴۱۳۷۸۵

مسیریابی از روی نقشه

اقامتگاه بوم گردی ملک التجار اصفهان

عمارت ملک التجار اصفهانی یک خانه بسیار قدیمی در اصفهان است. قدمت این عمارت به دوران قاجار بر می گردد. زمانی که این عمارت سکونتگاه یکی از تجار به نام اصفهانی به نام ملک التجار بوده است.
این عمارت در سال های اخیر توسط سازمان گردشگری و میراث فرهنگی اصفهان بازسازی و مرمت شده است. از آن زمان به عنوان یک اقامتگاه بومگردی مورد استفاده قرار می گیرد و پذیرای مهمانان است. در بازسازی و مرمت این بنا تلاش بسیار زیادی صورت گرفته تا اصالت و بافت اصلی سنتی بنا حفظ شود.

بومگردی ملک التجار با گچبری های کم نظیر

اینجا یکی دیگر از بناها و اقامتگاه های سنتی اصفهان است که به راحتی می توانید در آن به زمان های دور سفر کنید و خود را درمیان تاریخ و در اواخر دوران سلطنت قاجار تصور کنید. گچبری ها و آئینه کاری های بینظیر اتاق های این عمارت نه تنها کم نظیر بلکه بی نظیر هستند.
موقعیت مکانی این اقامتگاه به گونه ای است که به اماکن دیدنی اصفهان نزدیک است. به عنوان مثال مسجد جامع و مسجد عتیق در فاصله چند صد متری آن هستند. هرچند این اقامتگاه فاقد پارکینگ اختصاصی است، اما واقع شدن در کنار پارکینگ علامه این امکان را فراهم کرده تا نگران جای پارک برای ماشین نباشید.

برقراری ارتباط با اقامتگاه

آدرس

اصفهان، خیابان ابن سینا، کوچه شهشهان(۴۳)، به طرف مسجد حامع، جنب پارکینگ علامه، عمارت ملک التجار

تلفن

+۹۸۹۰۱۰۴۶۲۴۳۴

مسیریابی از روی نقشه

تهیه و تنظیم: مجتبی رسولی
ویرایش: تیم تولید محتوای عالی گرد

برچسب ها:

اصفهان, اقامتگاه بومگردی, اقامتگاه سنتی

مطالب مرتبط :

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

اصفهان : سی و سه پل، بزرگترین سازه روی آب در ایران

اصفهان ، توریستی ترین شهر ایران

اصفهان ، توریستی ترین شهر ایران

صنایع دستی اصفهان : قلم زنی، هنری اصیل با نقوشی خاص

اصفهان، مهد صنایع دستی اصیل ایرانی

اصفهان، مهد صنایع دستی اصیل ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اخبار