۵ شیرینی و کیک سنتی مشهور آلمانی

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

آلمان به دلیل جاذبه های طبیعی چشم نواز، معماری منحصربفرد، جشنواره های متنوع فرهنگی، غذاهای خوشمزه و شیرینی های کم نظیرش یکی از محبوب ترین کشورها در زمینه گردشگری است. اگر تا‌به‌حال به آلمان سفر کرده باشید، حتما می‌دانید که قنادی های این سرزمین به خاطر پخت انواع شیرینی آلمانی مشهور هستند.جالب است بدانید مزه، عطر و طعم کیک‌های پخت کیک و شیرینی آلمانی ‌ها به‌اندازه‌ای دوست‌داشتنی است که بسیاری از گردشگران خرید آن را به‌هیچ عنوان از دست نمی‌دهند!

بی شک می توان گفت که قنادان آلمانی مبتکرترین قنادان اروپایی هستند؛ چراکه موفق شده اند با پخت شیرینی های سنتی و خاص نقش موثری در توسعه صنعت توریسم و اقتصاد گردشگری این کشور ایفا نمایند.

راز طعم بی نظیر شیرینی های آلمانی

همانند هر خوراکی خوشمزه دیگری راز اصلی پخت شیرینی‌های سنتی آلمانی مخفی مانده است. اما می توان گفت استفاده از میوه تازه، خامه، شکلات و برخی دیگر از افزودنی‌ها به بخشیدن طعم خاص و منحصربه‌فرد به شیرینی‌ها کمک زیادی کرده است.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

نام های عجیب و غریب شیرینی های آلمانی

آلمانی‌ها نام‌های سخت و پیچیده‌ای را برای برخی از شیرینی‌های سنتی خود انتخاب کرده‌اند؛ اما همگی آن‌ها فارغ از نام بسیار خوشمزه و جذاب هستند. شاید تنوع فوق‌العاده‌ در شیرینی و کیک‌های این کشور دلیل اصلی وجود چنین نام‌های عجیب و غریبی است. نگران نباشید هر مدل از این شیرینی‌ها را امتحان کنید، از چشیدن طعم خاص آن پشیمان نخواهید شد.

شاید شیرینی و کیک‌ سنتی آلمانی زیادی را بشناسید یا در سفر به این کشور نمونه‌هایی از آن‌ها را نوش جان کرده باشید. در این مقاله قصد داریم شما را با ۵ نوع از مشهورترین انواع این شیرینی‌های خوشمزه آشنا کنیم.

چرا انواع شیرینی و کیک سنتی آلمانی خوشمزه و پرطرفدار است؟

آلمانی‌ها با ذوق و علاقه فراوانی که دارند، در آشپزی و کیک‌پزی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. آن‌ها مخصوصا در پخت غذاهای چرب و سنگین مهارت زیادی دارند. از طرفی دسرها و کیک‌های سنتی آلمانی‌ به‌اندازه‌ای شهرت دارد که گردشگران بسیاری به دنبال این هستند که نمونه‌هایی از این شیرینی و کیک‌های خوشمزه را امتحان کنند.

استفاده از ترکیب‌های طبیعی و خوشمزه، و شناخت ذائقه افراد مختلف از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که در شهرت کیک‌پزهای این سرزمین نقش دارد. از طرفی ظاهر این کیک‌ها فوق‌العاده جذاب است و به‌ بهترین شکل ممکن تزئیین می‌شود که در جلب‌نظر سلایق مختلف نقش بسزایی دارد.

درباره شیرینی های معروف جهان بیشتر بدانیم :
محبوب ترین شیرینی ها و دسرهای آفریقای جنوبی

تاریخچه شیرینی در جهان

شاید تصور این مسئله که کیک و شیرینی از دوران باستان مورد پسند بسیاری از افراد بوده است، برای افراد زیادی غیرقابل باور باشد. البته شکل، ظاهر و محتویات کیک‌هایی که در آن دوران تهیه می‌شدند با نمونه‌های امروزی کاملا متفاوت است. در واقع این کیک و شیرینی‌ها بیشتر شبیه نان بودند که از نظر مزه کمی متفاوت بوده‌اند.

مصری ها پیشگامان پخت کیک و شیرینی در جهان

مصری ها به‌عنوان اولین افرادی که کیک و شیرینی پختند، در تاریخ شناخته می‌شوند. اولین نشانه‌های تاریخ پخت کیک و شیرینی به قرن ۱۳ میلادی باز می‌گردد. دورانی که نانوایان اروپایی انواع میوه‌ای این کیک‌ها را می پختند. معمولا انواع مختلفی از میوه‌های خشک و آجیل‌ها به این کیک‌ها اضافه می‌شد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

تغییر شکل شیرینی ها و کیک های امروزی

شکل مدرن و امروزی کیک و شیرینی‌ها اولین بار در اروپا و در قرن ۱۷ م. متولد شد. پیشرفت‌هایی که در زمینه اجاق‌ها و شیوه طبخ شکل گرفته‌ بود، زمینه ساز این تغییرشکل شد. کیک‌هایی که این روزها هم از آن‌ها استفاده می‌کنیم نخستین بار در اواسط قرن ۱۹ م. تهیه شد. در پخت آنها از بیکینگ پودر استفاده می شد.

پس از آن تنوع بسیار زیادی در این زمینه شکل گرفت و شاهد نمونه‌های بسیار متنوعی از انواع شیرینی‌ها در طول تاریخ بوده‌ایم.

شیرینی ها و کیک های جذاب آلمانی

۱.     با کیک جنگل سیاه راهی سفر به اعماق تاریخ آلمان شوید!

این کیک گیلاسی با ظاهر جذاب یکی از پرطرفدارترین دسرهای آلمانی نیز به‌حساب می‌آید. البته کشورهای دیگری نظیر اتریش نیز سال‌هاست که از این نوع شیرینی و کیک سنتی آلمانی به‌عنوان دسر محبوب استفاده می‌کنند. «Schwarzwälder Kirschtorte » یکی از محبوب‌ترین انواع شیرینی آلمان است که تاریخچه جالب‌توجهی نیز دارد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

کیک جنگل سیاه، سیزدهمین کیک مشهور جهان

جالب است بدانید نام این شیرینی سنتی از نام یک منطقه در جنوب آلمان به اسم«Der Schwarzwald» یا «بلک فارست» گرفته شده است. قدمت این شیرینی به قرن ۱۶ م. بر می‌گردد که مردم این منطقه از گذشته تا به امروز از گیلاس‌های مشهور بلک فارست برای تهیه کیک جنگل سیاه استفاده می‌کنند.

در واقع ورود شکلات خوشمزه به این ناحیه باعث شد که مردم به فکر تهیه یک دسر و کیک همراه با گیلاس بیفتند. نخستین بار فردی به نام «جوزف کیلر» در سال ۱۹۱۵ میلادی این کیک را به جهانیان معرفی کرد که امروزه سیزدهمین کیک مشهور جهان محسوب می‌شود.

این کیک که در سایر کشورها به نام «گاتو جنگل سیاه» نیز شناخته می‌شود، طعم فوق‌العاده‌ای دارد و باعث شهرت کیک‌پزی بسیاری از آلمانی‌ها در جهان شده است.

مواد تشکیل دهنده کیک جنگل سیاه

این کیک معمولا از چند لایه کیک اسفنجی تهیه می‌شود که دارای بافت‌های شکلاتی است. این لایه‌های شکلاتی معمولا با خامه زده‌شده و خوشمزه‌ای پوشانده می‌شوند. از طرفی کیک‌پزان آلمانی معمولا از گیلاس و شکلات برای پرکردن لایه‌های کیک جنگل سیاه استفاده می‌کنند. شیرینی و ترشی که از این تراشه‌ها به بافت کیک داده می‌شود، مدیون کیفیت گیلاس‌های این ناحیه است.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

طعم خاص کیک جنگل سیاه با شربت ویژه گیلاس

برخی کیک‌پزهای حرفه‌ای از نوعی شربت ویژه گیلاس که مخصوص مردم این نواحی است برای بخشیدن طعم خاص و استثنایی به کیک استفاده می‌کنند. سایر افرادی که به پخت این کیک‌ها می‌پردازند نیز از نوعی شربت مشابه استفاده می‌کنند؛ اما طعم اصیل این شربت تنها به این منطقه محدود می‌شود.

اگر قصد دارید این طعم منحصربه‌فرد و تکرارنشدنی را در شیرینی و کیک سنتی آلمانی یعنی جنگل سیاه تجربه کنید، حتما در برنامه گردشگری خود سری به این منطقه بزنید.

۲.     مزه کیک نیش زنبور عسل را فراموش نخواهید کرد

اگر تنها نگاهی به ظاهر فوق‌العاده جذاب این شیرینی معرکه بیندازید، متوجه می‌شوید که چرا انواع شیرینی و کیک سنتی آلمانی اسامی عجیبی دارند. همچنین از روی همین ظاهر می‌توان حدس زد که این کیک تا چه اندازه خوشمزه و خوش‌عطر است.

«Bienenstich »که به‌عنوان نوعی دسر هم استفاده می‌شود، نوعی کیک کلاسیک آلمانی است. این کیک با بافتی چسبناک و البته شیرین می‌تواند اشتهای شما را برای یک وعده غذایی فوق‌العاده تحریک کند.

تزئین با بادام، مهمترین ویژگی کیک نیش زنبور

شاید به ‌اندازه‌ای با سایر انواع کیک ها‌ و شیرینی‌های آلمانی آشنا باشید و تصور کنید این شیرینی به‌قدرکافی جذاب نیست. بهتر است زود قضاوت نکنید و تصمیم‌گیری درخصوص این شیرینی معرکه را تا زمان زدن یک گاز کوچک از آن به تعویق بیندازید. خمیر مخمر یا خمیر نان، بافت اصلی این شیرینی خوشمزه را تشکیل می‌دهد.

داخل کیک با خامه زده‌شده و وانیل خوش‌طعم پر می‌شود. همچنین ظاهر خاص آن با بادام‌ تزئین می‌شود که مهم‌ترین مشخصه این کیک سنتی آلمانی است.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

مواد تشکیل دهنده کیک نیش زنبور

علاوه‌بر مواد اساسی این مدل شیرینی و کیک سنتی آلمانی، «وانیل مشهور کاستارد»، کرم و باترکرم یا گراوند برای پرکردن این شیرینی فوق‌العاده استفاده می‌شوند. کره، آرد، شکر، نمک، تخم‌مرغ و شیر از جمله موادی است که در تهیه بافت اصلی کیک نیش زنبور به‌کار گرفته می‌شود. روکشی که در تهیه آن استفاده می‌شود مخلوطی از عسل و بادام است که کمی حرارت داده می‌شود تا به رنگ قهوه‌ای طلایی درآید.

تاریخ فراموش‌شده کیک نیش زنبورعسل

تاریخ پخت این شیرینی‌های سنتی به‌قدری بلندمدت است که تقریبا آن را با افسانه‌های مختلف آلمان بیان می‌کنند. براساس این افسانه‌های آلمانی مردم این سرزمین در قرن ۱۵ م. با حمله‌‌ای از سوی مهاجمان خارجی روبه‌رو شدند. مردم منطقه برای دفاع از سرزمین خود از کندوهای عسل کمک گرفتند و آن‌ها را به‌عنوان یک ابزار دفاعی به‌سوی دشمنان پرتاب کردند.

افسانه های قدیمی در مورد کیک نیش زنبور

طبق این افسانه مردم موفق شدند با این تحرکات دفاعی خارجیان را از سرزمین خود بیرون کنند. سال‌های بعد مردم برای گرامی‌داشت این پیروزی باشکوه از عسل کیکی تهیه کردند که البته با نسخه امروزی کیک نیش زنبورعسل تفاوت دارد. درواقع افسانه‌های آلمانی نشان می‌دهد که نام این شیرینی برگرفته از این داستان قدیمی است و تاریخچه طبخ آن به این دوران بازمی‌گردد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

البته داستان دیگری نیز بین مردم آلمان دست به دست می‌شود که برخی آن را منشأ اصلی نام‌گذاری و تهیه این شیرینی می‌دانند. طبق این روایت نانوایی پس از تهیه خلاقانه این شیرینی با حجم زیادی از زنبورهای عسل روبه‌رو می‌شود که شیرینی را احاطه کرده‌اند. به‌همین دلیل کیک‌پز تصمیم می‌گیرد که نام این شیرینی را نیش زنبورعسل بگذارد.

ظاهر و طعم شگفت انگیز کیک نیش زنبور

معمولا این شیرینی را با شکل‌ و ظواهر متفاوتی بسته به سلیقه کیک‌پز طبخ می‌کنند. آلمانی‌ها معمولا آن را شبیه یک لقمه چرب و نرم و خوشمزه آماده می‌کنند که با لایه‌ای از عسل و بادام ظاهر جذاب و فوق‌العاده‌ای دارد. البته طعم فوق‌العاده خوشمزه این شیرینی در مقایسه با قیافه آن قابل قیاس نیست!

بسیاری از افرادی که برای تجربه‌ای متفاوت یا تفریح این شیرینی را سرو کرده اند، معمولا از تجربه چنین عطر و طعمی شگفت‌زده شده و تمایل دارند که بارها و بارها آن را تکرار کنند. این نوع شیرینی و کیک سنتی آلمانی بسیار ترد و تازه بوده که به‌ علت بافت خامه‌ای آن است. به جرات می‌توان گفت اگر یک بار مزه آن را چشیده باشید، دیگر نمی‌توانید آن را فراموش کنید.

درباره شیرینی های معروف جهان بیشتر بدانیم :
باقلوا : محبوب ترین شیرینی ترکیه

۳.     با شیرینی اشپاگتی اس طعم خلاقیت را بچشید

اگر این نخستین باری است که «اشپاگتی اس» یا «Spaghettieis» را می‌بینید یا نام آن را می‌شنوید، باید بگوییم این دسر بستنی معرکه یک شیرینی و کیک سنتی آلمانی محسوب می‌شود. تاریخ پخت آن به اواسط قرن ۱۹ م. بازمی‌گردد. بسیاری از گفته‌های تاریخی حاکی از آن است که یک بستنی فروش مهاجر ایتالیایی به نام داریو فونتانلا، نخستین بار آن را در سال ۱۹۶۹ میلادی، در شهر مانهایم آماده کرد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

اشپاگتی اس پرطرفدارترین دسر آلمانی

داریو، مبدع این نوع دسر آلمانی بیان داشته است نخستین بار ایده طراحی چنین دسری را از آنجا الهام گرفته که اشک کودکانی را دیده که به‌جای یک بشقاب اسپاگتی، بستنی می‌خواستند. او از این ایده جذاب برای ترکیب بستنی با طراحی اسپاگتی بهره برد. این روزها این شیرینی سنتی آلمانی به یکی از پرطرفدارترین دسرها در آلمان و دیگر کشورها مخصوصا برای پذیرایی‌های خاص و ویژه در هتل‌ها و سالن‌ها تبدیل شده است.

امروزه آماده کردن اشپاگتی اس یک امر تخصصی در آلمان محسوب می‌شود و معمولا کمتر کسی توانایی دارد مانند این دسر خوشمزه و حرفه‌ای را آماده کند. در واقع شاید بتوان ظاهری شبیه با اشپاگتی اس آلمانی را در شهرها و کشورهای دیگر دید، اما مزه و عطر این دسر خوشمزه تکرار نشدنی است.

طعم بی نظیر اشپاگتی اس با سس توت فرنگی

این دسر فوق‌العاده معمولا با ۴ فنجان بستنی وانیلی آماده می‌شود. با استفاده از دستگاه خاصی بستنی را به‌صورت رشته‌هایی درآورده و آن را شبیه به اسپاگتی می کنند. معمولا بهترین آشپزها از نوعی سس توت فرنگی که شبیه به سس قرمز است برای بخشیدن طعم و عطر بی‌نظیر به دسر استفاده می‌کنند. این سس با مقداری توت فرنگی تازه، شکر، خامه و برخی افزودنی‌های خوش طعم آماده می‌شود.

ظاهر اشتهاآور اشپاگتی اس با بادام رنده شده و شکلات سفید

اگرچه ظاهر اشپاگتی اس به تنهایی جذاب و فوق‌العاده اشتهاآور است، معمولا مقداری شکلات سفید یا نارگیل را تراش می‌دهند و آن را روی دسر می‌ریزند. حتی از بادام رنده‌شده هم برای افزودن زیبایی به این شیرینی استفاده می‌شود. معمولا بسیاری از حرفه‌ای‌ها از رنده‌های مخصوصی برای فرم‌دادن به رشته‌های بستنی استفاده می‌کنند که نقش مهمی در ظاهر این شیرینی سنتی آلمانی دارد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

اشپاگتی اس آلمانی در دیگر کشورها

اشپاگتی اس معمولا به این شیوه سنتی در آلمان آماده می‌شود. این شیرینی فوق‌العاده به‌علت طعم و ظاهر فوق‌العاده خود کم کم به سایر کشورها نیز راه یافت. امروزه افراد زیادی در سراسر جهان از این دسر بهره می‌برند. جالب است بدانید این دسر در کشورهای دیگر به شیوه‌های متنوعی تزئیین می‌شود. به‌عنوان مثال برخی افراد از شکلات تیره به‌جای شکلات سفید استفاده می‌کنند یا از آجیل‌ها برای بهترکردن طعم و عطر دسر بهره می‌برند.

۴.     کیک ساتچنکوخن؛ مخصوص افراد ماجراجو

اگر از طرفداران پروپاقرص آلو سیاه هستید، باید یکی از خوشمزه‌ترین انواع شیرینی و کیک سنتی آلمانی یعنی ساتچنکوخن یا Zwetschgenkuchen را به شما معرفی کنیم. از آنجایی‌که این سرزمین همواره بستر اتفاقات تاریخی کوچک و بزرگ بوده، استفاده از غذا و نوشیدنی‌های مختلف همچون انواع دسر، کیک و شیرینی در این کشور بسیار مرسوم است.

این کیک فوق‌العاده با وجود اسم عجیب و غریبی که دارد، نظرات بسیاری را به سوی خود جلب کرده است. در واقع طعم خوش و بی‌نظیر این کیک در کنار خواص زیادی که دارد، مزه ای خاص و منحصربه‌فرد را در دهان شما زنده می‌کند. به‌همین دلیل این دسر آلمانی فوق‌العاده یکی از بهترین پیشنهادها برای افراد ماجراجویی است که از چشیدن طعم‌های جدید و خلاقانه خسته نخواهند شد!

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

طعم بی نظیر آلوهای محلی در کیک سنتی آلمانی

حتما با خوردن یک برش از کیک ساتچنکوخن عطر خاص و ویژه‌ای را تجربه می‌کنید که از آلوهای به‌کار رفته در ترکیب آن ناشی می‌شود. این آلوها بومیِ منطقه‌ای در آلمان هستند که طعم معرکه‌ای را به این دسر تکرارنشدنی می‌بخشند. خود آلمانی‌ها به این دسر Zwetschge می‌گویند و در آن از آلوهای دامسون محلی استفاده می‌کنند.

ریشه نام کیک آلوی آلمانی

نام اصلی این دسر از درخت آلویی با همین نام گرفته شده است. دلیل اصلی آن را باید با طعم و عطر محسوس و غیرقابل انکار این آلو مرتبط دانست. جالب است بدانید این دسر معمولا به نام‌های Pflaumenkuchen یا Quetschekuche نیز شناخته می‌شود که نشان از قدمت بلند بالای آن دارد. طعم و مزه آلو و ظاهر این کیک به‌اندازه‌ای است که به آن کیک آلوی آلمانی هم گفته می‌شود.

تاریخچه کیک ساتچنکوخن

اولین بار این دسر در آگسبورگ بایرن تهیه و طبخ شد. سپس به سراسر آلمان راه یافت. امروزه به‌عنوان یک شیرینی و کیک سنتی آلمانی در سراسر جهان شهرت دارد. این کیک مخصوص که یکی از دسرهای همیشگی مردم اتریش و سوئیس نیز شده است، به‌عنوان یک غذای مخصوص در شهر آگسبورگ شناخته می‌شود.

از طرفی این دسر همواره به عنوان یک کیک تابستانی نیز شناخته می‌شود که همراه با بسیاری از خوراکی‌های خوشمزه دیگر سرو می‌شود.

آلوهای دامسون و طعم خاص کیک ساتچنکوخن

آلوهای دامسون که کامل نرسیده‌اند، ترش هستند و به همین شکل برای تهیه کیک استفاده می‌شوند. معمولا این آلوها را زیاد نمی‌پزند؛ چراکه آب‌دار شدن آن‌ها مزه اصلی کیک را عوض می‌کند. در برخی مناطق از میوه‌های دیگری مانند انجیر نیز برای خاص‌کردن طعم کیک استفاده می‌کنند. این دسر به روش‌های متنوعی سرو می‌شود که ترکیب آن با Streusel فوق‌العاده خواهد بود.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

مواد تشکیل دهنده کیک آلوی آلمانی

علاوه‌بر آلوهای آلمانی معروف در این دسر، معمولا از مقداری تخم‌مرغ، کره، شکر، آرد گندم، شیر و مخمر نان برای تهیه خمیر استفاده می‌کنند. همچنین آلو به‌همراه شکر، دارچین و برخی دیگر از طعم‌دهنده‌ها از جمله موادی است که برای پرکردن این دسر به‌کار گرفته می‌شود. بسیاری از سرآشپزها برای سرو این کیک و شیرینی خوشمزه معمولا از کره، شکر یا آرد در لایه‌های بالایی استفاده می‌کنند.

سِروکیک آلو در دیگر کشورها

 این شیرینی نیز از جمله دسرهای آلمانی است که به‌علت مزه و طعم بی‌نظیری که دارد پس از مدتی به سایر کشورها و شهرها نیز راه یافت. در برخی مناطق دسر را همراه با سوپ سبزیجات یا سیب‌زمینی مصرف می‌کنند. برخی افراد نیز آن را همراه با آش لوبیا می‌خورند. درواقع این کیک و شیرینی به‌اندازه‌ای جا افتاده است که مردم هر شهر و کشور با توجه به فرهنگ خود از آن استفاده می‌کنند.

۵.     شیرینی‌های سرخ کردنی اشپِرتسکوخن را به مهمانی‌های خود بیفزایید

اگر شما هم از طعم و مزه شیرینی‌های سرخ‌کردنی مانند دونات لذت می‌برید و از طرفداران آن‌ هستید، بهتر است شیرینی‌ اشپِرتسکوخن یا Spritzkuchen را از دست ندهید! این شیرینی با ظاهر جذاب و طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، بخش مهمی از کارناوال‌های تفریحی در آلمان است. درواقع مردم آلمان بسیاری از جشن‌ها و مراسم‌ خود را به وسیله این شیرینی جشن می‌گیرند.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

تاریخچه شیرینی خوش طعم اشپِرتسکوخن

منشأ این شیرینی‌های بی‌نظیر شهری در شمال آلمان به نام ابرس والده(Eberswalde) است که در مرز بین آلمان و لهستان قرار می‌گیرد. اشپِرتسکوخن در اوایل دهه ۱۸۳۰ برای نخستین بار طبخ شد. سرآشپز خوش ذوقی که این شیرینی را تهیه کرد خمیر تولیدشده را به‌صورت لوله‌هایی در آورد و سپس آن‌ها را سرخ کرد.

حتی نمونه‌های امروزی این شیرینی نیز لوله‌ای هستند و معمولا پس از سرخ‌شدن درون یک شهد شکری غلتانده می‌شوند. به این شهد آبلیمو و پودر قند نیز افزوده می‌شود.

شیرینی‌های اشپِرتسکوخن چگونه تهیه می‌شوند؟

معمولا از شیر، شکر، کره، آرد، تخم‌مرغ، وانیل و برخی طعم‌دهنده‌های دیگر برای تهیه خمیر این شیرینی استفاده می‌شود. سرآشپزهای خوش ذوق معمولا این شیرینی و کیک سنتی آلمانی را در اندازه‌ و شکل‌های لوله‌ای مختلفی در می‌آورند و سپس آن‌ها را سرخ می‌کنند.

غلتیده‌شدن در شهد شیرینی که با پودر قند، شکر و آبلیمو درست می‌شود، بیش‌از نیمی از عطر و طعم خاص این دسرها را فراهم می‌کند. هر اندازه که ظاهر این شیرینی‌ها طلایی و روشن باشد، کیفیت بهتر و مزه‌ فوق‌العاده‌ تری دارند.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

ظاهر جذاب شیرینی اشپِرتسکوخن با پودر قند

معمولا خمیر آن به‌گونه‌ای تهیه می‌شود که پف قابل‌توجهی داشته باشد. از آنجایی‌که ظاهر این کیک باید پف‌دار باشد، با برخی افزودنی‌ها این حالت را در کیک ایجاد می‌کنند. از دیگر نکات جالب درخصوص این کیک و شیرینی سنتی آلمانی آن است که معمولا آن را با وسایل ساده‌ای مانند پودر قند تزیین می‌کنند که اتفاقا ظاهر آن را اشتهاآور و خوشمزه جلوه می‌دهد.

سخن آخر

آلمان از جمله کشورهایی است که کیفیت بالای کیک‌پزی و شیرینی‌پزی آن از گذشته تا به امروز شهرت بسیاری داشته است. آشپزها و شیرینی‌پزهای آلمانی ذوق و خلاقیت بسیاری را برای پخت انواع شیرینی و کیک سنتی صرف می‌کنند. به گونه ای که درنهایت این شیرینی‌ها با طعمی فوق‌العاده دلنشین و مزه‌ای فراموش نشدنی همراه خواهد شد.

از میان  طیف گسترده کیک ها و شیرینی های آلمانی، اشپِرتسکوخن،‌ ساتچنکوخن، اشپاگتی اس، نیش زنبور عسل و کیک جنگل سیاه از معروف‌ترین انواع شیرینی آلمانی باکیفیت محسوب می‌شوند. هر یک از این شیرینی ها مزه و عطر بی‌نظیری دارد. علاوه‌بر مواد اولیه‌ خمیر کیک ها که باعث ترد شدن آنها می‌شود، این خوراکی‌های خوشمزه در شهدی شیرین غلتانده شده و از شربت‌های خاصی برای تزیین آن‌ها استفاده می‌شود.

بسیاری از این کیک ها و شیرینی‌های آلمانی معمولا قدمت بالایی داشته و ریشه در تاریخ این کشور دارد. اگرچه این روزها روش پخت این شیرینی‌ها کمی متفاوت شده، اما همچنان توانسته‌اند طعم و عطر اصیل خود را حفظ کنند.

در تنظیم این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

http://www.germanfoodguide.com/

https://ilikegermany.com/

https://tarasmulticulturaltable.com/

https://theculturetrip.com/europe/

https://www.thespruceeats.com/

نویسنده: نسیم خدابنده لو

برچسب ها:

آلمان, اروپا, اقتصاد گردشگری, شیرینی سنتی, صنعت توریسم, کیک و شیرینی آلمانی, گردشگری

مطالب مرتبط :

کشف خوشمزه‌ترین‌ها در شهر آفتابگردان‌ها

کشف خوشمزه‌ترین‌ها در شهر آفتابگردان‌ها

موزه پرادو، یکی از مشهورترین مجموعه های هنری جهان

موزه پرادو، یکی از مشهورترین مجموعه های هنری جهان

دانشگاه ماربورگ

ماربورگ ؛ شهری ۸۰۰ ساله در آلمان

ماربورگ ؛ شهری ۸۰۰ ساله در آلمان

۷ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

۵ شیرینی و کیک سنتی مشهور آلمانی

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

آلمان به دلیل جاذبه های طبیعی چشم نواز، معماری منحصربفرد، جشنواره های متنوع فرهنگی، غذاهای خوشمزه و شیرینی های کم نظیرش یکی از محبوب ترین کشورها در زمینه گردشگری است. اگر تا‌به‌حال به آلمان سفر کرده باشید، حتما می‌دانید که قنادی های این سرزمین به خاطر پخت انواع شیرینی آلمانی مشهور هستند.جالب است بدانید مزه، عطر و طعم کیک‌های پخت کیک و شیرینی آلمانی ‌ها به‌اندازه‌ای دوست‌داشتنی است که بسیاری از گردشگران خرید آن را به‌هیچ عنوان از دست نمی‌دهند!

بی شک می توان گفت که قنادان آلمانی مبتکرترین قنادان اروپایی هستند؛ چراکه موفق شده اند با پخت شیرینی های سنتی و خاص نقش موثری در توسعه صنعت توریسم و اقتصاد گردشگری این کشور ایفا نمایند.

راز طعم بی نظیر شیرینی های آلمانی

همانند هر خوراکی خوشمزه دیگری راز اصلی پخت شیرینی‌های سنتی آلمانی مخفی مانده است. اما می توان گفت استفاده از میوه تازه، خامه، شکلات و برخی دیگر از افزودنی‌ها به بخشیدن طعم خاص و منحصربه‌فرد به شیرینی‌ها کمک زیادی کرده است.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

نام های عجیب و غریب شیرینی های آلمانی

آلمانی‌ها نام‌های سخت و پیچیده‌ای را برای برخی از شیرینی‌های سنتی خود انتخاب کرده‌اند؛ اما همگی آن‌ها فارغ از نام بسیار خوشمزه و جذاب هستند. شاید تنوع فوق‌العاده‌ در شیرینی و کیک‌های این کشور دلیل اصلی وجود چنین نام‌های عجیب و غریبی است. نگران نباشید هر مدل از این شیرینی‌ها را امتحان کنید، از چشیدن طعم خاص آن پشیمان نخواهید شد.

شاید شیرینی و کیک‌ سنتی آلمانی زیادی را بشناسید یا در سفر به این کشور نمونه‌هایی از آن‌ها را نوش جان کرده باشید. در این مقاله قصد داریم شما را با ۵ نوع از مشهورترین انواع این شیرینی‌های خوشمزه آشنا کنیم.

چرا انواع شیرینی و کیک سنتی آلمانی خوشمزه و پرطرفدار است؟

آلمانی‌ها با ذوق و علاقه فراوانی که دارند، در آشپزی و کیک‌پزی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. آن‌ها مخصوصا در پخت غذاهای چرب و سنگین مهارت زیادی دارند. از طرفی دسرها و کیک‌های سنتی آلمانی‌ به‌اندازه‌ای شهرت دارد که گردشگران بسیاری به دنبال این هستند که نمونه‌هایی از این شیرینی و کیک‌های خوشمزه را امتحان کنند.

استفاده از ترکیب‌های طبیعی و خوشمزه، و شناخت ذائقه افراد مختلف از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که در شهرت کیک‌پزهای این سرزمین نقش دارد. از طرفی ظاهر این کیک‌ها فوق‌العاده جذاب است و به‌ بهترین شکل ممکن تزئیین می‌شود که در جلب‌نظر سلایق مختلف نقش بسزایی دارد.

درباره شیرینی های معروف جهان بیشتر بدانیم :
محبوب ترین شیرینی ها و دسرهای آفریقای جنوبی

تاریخچه شیرینی در جهان

شاید تصور این مسئله که کیک و شیرینی از دوران باستان مورد پسند بسیاری از افراد بوده است، برای افراد زیادی غیرقابل باور باشد. البته شکل، ظاهر و محتویات کیک‌هایی که در آن دوران تهیه می‌شدند با نمونه‌های امروزی کاملا متفاوت است. در واقع این کیک و شیرینی‌ها بیشتر شبیه نان بودند که از نظر مزه کمی متفاوت بوده‌اند.

مصری ها پیشگامان پخت کیک و شیرینی در جهان

مصری ها به‌عنوان اولین افرادی که کیک و شیرینی پختند، در تاریخ شناخته می‌شوند. اولین نشانه‌های تاریخ پخت کیک و شیرینی به قرن ۱۳ میلادی باز می‌گردد. دورانی که نانوایان اروپایی انواع میوه‌ای این کیک‌ها را می پختند. معمولا انواع مختلفی از میوه‌های خشک و آجیل‌ها به این کیک‌ها اضافه می‌شد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

تغییر شکل شیرینی ها و کیک های امروزی

شکل مدرن و امروزی کیک و شیرینی‌ها اولین بار در اروپا و در قرن ۱۷ م. متولد شد. پیشرفت‌هایی که در زمینه اجاق‌ها و شیوه طبخ شکل گرفته‌ بود، زمینه ساز این تغییرشکل شد. کیک‌هایی که این روزها هم از آن‌ها استفاده می‌کنیم نخستین بار در اواسط قرن ۱۹ م. تهیه شد. در پخت آنها از بیکینگ پودر استفاده می شد.

پس از آن تنوع بسیار زیادی در این زمینه شکل گرفت و شاهد نمونه‌های بسیار متنوعی از انواع شیرینی‌ها در طول تاریخ بوده‌ایم.

شیرینی ها و کیک های جذاب آلمانی

۱.     با کیک جنگل سیاه راهی سفر به اعماق تاریخ آلمان شوید!

این کیک گیلاسی با ظاهر جذاب یکی از پرطرفدارترین دسرهای آلمانی نیز به‌حساب می‌آید. البته کشورهای دیگری نظیر اتریش نیز سال‌هاست که از این نوع شیرینی و کیک سنتی آلمانی به‌عنوان دسر محبوب استفاده می‌کنند. «Schwarzwälder Kirschtorte » یکی از محبوب‌ترین انواع شیرینی آلمان است که تاریخچه جالب‌توجهی نیز دارد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

کیک جنگل سیاه، سیزدهمین کیک مشهور جهان

جالب است بدانید نام این شیرینی سنتی از نام یک منطقه در جنوب آلمان به اسم«Der Schwarzwald» یا «بلک فارست» گرفته شده است. قدمت این شیرینی به قرن ۱۶ م. بر می‌گردد که مردم این منطقه از گذشته تا به امروز از گیلاس‌های مشهور بلک فارست برای تهیه کیک جنگل سیاه استفاده می‌کنند.

در واقع ورود شکلات خوشمزه به این ناحیه باعث شد که مردم به فکر تهیه یک دسر و کیک همراه با گیلاس بیفتند. نخستین بار فردی به نام «جوزف کیلر» در سال ۱۹۱۵ میلادی این کیک را به جهانیان معرفی کرد که امروزه سیزدهمین کیک مشهور جهان محسوب می‌شود.

این کیک که در سایر کشورها به نام «گاتو جنگل سیاه» نیز شناخته می‌شود، طعم فوق‌العاده‌ای دارد و باعث شهرت کیک‌پزی بسیاری از آلمانی‌ها در جهان شده است.

مواد تشکیل دهنده کیک جنگل سیاه

این کیک معمولا از چند لایه کیک اسفنجی تهیه می‌شود که دارای بافت‌های شکلاتی است. این لایه‌های شکلاتی معمولا با خامه زده‌شده و خوشمزه‌ای پوشانده می‌شوند. از طرفی کیک‌پزان آلمانی معمولا از گیلاس و شکلات برای پرکردن لایه‌های کیک جنگل سیاه استفاده می‌کنند. شیرینی و ترشی که از این تراشه‌ها به بافت کیک داده می‌شود، مدیون کیفیت گیلاس‌های این ناحیه است.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

طعم خاص کیک جنگل سیاه با شربت ویژه گیلاس

برخی کیک‌پزهای حرفه‌ای از نوعی شربت ویژه گیلاس که مخصوص مردم این نواحی است برای بخشیدن طعم خاص و استثنایی به کیک استفاده می‌کنند. سایر افرادی که به پخت این کیک‌ها می‌پردازند نیز از نوعی شربت مشابه استفاده می‌کنند؛ اما طعم اصیل این شربت تنها به این منطقه محدود می‌شود.

اگر قصد دارید این طعم منحصربه‌فرد و تکرارنشدنی را در شیرینی و کیک سنتی آلمانی یعنی جنگل سیاه تجربه کنید، حتما در برنامه گردشگری خود سری به این منطقه بزنید.

۲.     مزه کیک نیش زنبور عسل را فراموش نخواهید کرد

اگر تنها نگاهی به ظاهر فوق‌العاده جذاب این شیرینی معرکه بیندازید، متوجه می‌شوید که چرا انواع شیرینی و کیک سنتی آلمانی اسامی عجیبی دارند. همچنین از روی همین ظاهر می‌توان حدس زد که این کیک تا چه اندازه خوشمزه و خوش‌عطر است.

«Bienenstich »که به‌عنوان نوعی دسر هم استفاده می‌شود، نوعی کیک کلاسیک آلمانی است. این کیک با بافتی چسبناک و البته شیرین می‌تواند اشتهای شما را برای یک وعده غذایی فوق‌العاده تحریک کند.

تزئین با بادام، مهمترین ویژگی کیک نیش زنبور

شاید به ‌اندازه‌ای با سایر انواع کیک ها‌ و شیرینی‌های آلمانی آشنا باشید و تصور کنید این شیرینی به‌قدرکافی جذاب نیست. بهتر است زود قضاوت نکنید و تصمیم‌گیری درخصوص این شیرینی معرکه را تا زمان زدن یک گاز کوچک از آن به تعویق بیندازید. خمیر مخمر یا خمیر نان، بافت اصلی این شیرینی خوشمزه را تشکیل می‌دهد.

داخل کیک با خامه زده‌شده و وانیل خوش‌طعم پر می‌شود. همچنین ظاهر خاص آن با بادام‌ تزئین می‌شود که مهم‌ترین مشخصه این کیک سنتی آلمانی است.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

مواد تشکیل دهنده کیک نیش زنبور

علاوه‌بر مواد اساسی این مدل شیرینی و کیک سنتی آلمانی، «وانیل مشهور کاستارد»، کرم و باترکرم یا گراوند برای پرکردن این شیرینی فوق‌العاده استفاده می‌شوند. کره، آرد، شکر، نمک، تخم‌مرغ و شیر از جمله موادی است که در تهیه بافت اصلی کیک نیش زنبور به‌کار گرفته می‌شود. روکشی که در تهیه آن استفاده می‌شود مخلوطی از عسل و بادام است که کمی حرارت داده می‌شود تا به رنگ قهوه‌ای طلایی درآید.

تاریخ فراموش‌شده کیک نیش زنبورعسل

تاریخ پخت این شیرینی‌های سنتی به‌قدری بلندمدت است که تقریبا آن را با افسانه‌های مختلف آلمان بیان می‌کنند. براساس این افسانه‌های آلمانی مردم این سرزمین در قرن ۱۵ م. با حمله‌‌ای از سوی مهاجمان خارجی روبه‌رو شدند. مردم منطقه برای دفاع از سرزمین خود از کندوهای عسل کمک گرفتند و آن‌ها را به‌عنوان یک ابزار دفاعی به‌سوی دشمنان پرتاب کردند.

افسانه های قدیمی در مورد کیک نیش زنبور

طبق این افسانه مردم موفق شدند با این تحرکات دفاعی خارجیان را از سرزمین خود بیرون کنند. سال‌های بعد مردم برای گرامی‌داشت این پیروزی باشکوه از عسل کیکی تهیه کردند که البته با نسخه امروزی کیک نیش زنبورعسل تفاوت دارد. درواقع افسانه‌های آلمانی نشان می‌دهد که نام این شیرینی برگرفته از این داستان قدیمی است و تاریخچه طبخ آن به این دوران بازمی‌گردد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

البته داستان دیگری نیز بین مردم آلمان دست به دست می‌شود که برخی آن را منشأ اصلی نام‌گذاری و تهیه این شیرینی می‌دانند. طبق این روایت نانوایی پس از تهیه خلاقانه این شیرینی با حجم زیادی از زنبورهای عسل روبه‌رو می‌شود که شیرینی را احاطه کرده‌اند. به‌همین دلیل کیک‌پز تصمیم می‌گیرد که نام این شیرینی را نیش زنبورعسل بگذارد.

ظاهر و طعم شگفت انگیز کیک نیش زنبور

معمولا این شیرینی را با شکل‌ و ظواهر متفاوتی بسته به سلیقه کیک‌پز طبخ می‌کنند. آلمانی‌ها معمولا آن را شبیه یک لقمه چرب و نرم و خوشمزه آماده می‌کنند که با لایه‌ای از عسل و بادام ظاهر جذاب و فوق‌العاده‌ای دارد. البته طعم فوق‌العاده خوشمزه این شیرینی در مقایسه با قیافه آن قابل قیاس نیست!

بسیاری از افرادی که برای تجربه‌ای متفاوت یا تفریح این شیرینی را سرو کرده اند، معمولا از تجربه چنین عطر و طعمی شگفت‌زده شده و تمایل دارند که بارها و بارها آن را تکرار کنند. این نوع شیرینی و کیک سنتی آلمانی بسیار ترد و تازه بوده که به‌ علت بافت خامه‌ای آن است. به جرات می‌توان گفت اگر یک بار مزه آن را چشیده باشید، دیگر نمی‌توانید آن را فراموش کنید.

درباره شیرینی های معروف جهان بیشتر بدانیم :
باقلوا : محبوب ترین شیرینی ترکیه

۳.     با شیرینی اشپاگتی اس طعم خلاقیت را بچشید

اگر این نخستین باری است که «اشپاگتی اس» یا «Spaghettieis» را می‌بینید یا نام آن را می‌شنوید، باید بگوییم این دسر بستنی معرکه یک شیرینی و کیک سنتی آلمانی محسوب می‌شود. تاریخ پخت آن به اواسط قرن ۱۹ م. بازمی‌گردد. بسیاری از گفته‌های تاریخی حاکی از آن است که یک بستنی فروش مهاجر ایتالیایی به نام داریو فونتانلا، نخستین بار آن را در سال ۱۹۶۹ میلادی، در شهر مانهایم آماده کرد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

اشپاگتی اس پرطرفدارترین دسر آلمانی

داریو، مبدع این نوع دسر آلمانی بیان داشته است نخستین بار ایده طراحی چنین دسری را از آنجا الهام گرفته که اشک کودکانی را دیده که به‌جای یک بشقاب اسپاگتی، بستنی می‌خواستند. او از این ایده جذاب برای ترکیب بستنی با طراحی اسپاگتی بهره برد. این روزها این شیرینی سنتی آلمانی به یکی از پرطرفدارترین دسرها در آلمان و دیگر کشورها مخصوصا برای پذیرایی‌های خاص و ویژه در هتل‌ها و سالن‌ها تبدیل شده است.

امروزه آماده کردن اشپاگتی اس یک امر تخصصی در آلمان محسوب می‌شود و معمولا کمتر کسی توانایی دارد مانند این دسر خوشمزه و حرفه‌ای را آماده کند. در واقع شاید بتوان ظاهری شبیه با اشپاگتی اس آلمانی را در شهرها و کشورهای دیگر دید، اما مزه و عطر این دسر خوشمزه تکرار نشدنی است.

طعم بی نظیر اشپاگتی اس با سس توت فرنگی

این دسر فوق‌العاده معمولا با ۴ فنجان بستنی وانیلی آماده می‌شود. با استفاده از دستگاه خاصی بستنی را به‌صورت رشته‌هایی درآورده و آن را شبیه به اسپاگتی می کنند. معمولا بهترین آشپزها از نوعی سس توت فرنگی که شبیه به سس قرمز است برای بخشیدن طعم و عطر بی‌نظیر به دسر استفاده می‌کنند. این سس با مقداری توت فرنگی تازه، شکر، خامه و برخی افزودنی‌های خوش طعم آماده می‌شود.

ظاهر اشتهاآور اشپاگتی اس با بادام رنده شده و شکلات سفید

اگرچه ظاهر اشپاگتی اس به تنهایی جذاب و فوق‌العاده اشتهاآور است، معمولا مقداری شکلات سفید یا نارگیل را تراش می‌دهند و آن را روی دسر می‌ریزند. حتی از بادام رنده‌شده هم برای افزودن زیبایی به این شیرینی استفاده می‌شود. معمولا بسیاری از حرفه‌ای‌ها از رنده‌های مخصوصی برای فرم‌دادن به رشته‌های بستنی استفاده می‌کنند که نقش مهمی در ظاهر این شیرینی سنتی آلمانی دارد.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

اشپاگتی اس آلمانی در دیگر کشورها

اشپاگتی اس معمولا به این شیوه سنتی در آلمان آماده می‌شود. این شیرینی فوق‌العاده به‌علت طعم و ظاهر فوق‌العاده خود کم کم به سایر کشورها نیز راه یافت. امروزه افراد زیادی در سراسر جهان از این دسر بهره می‌برند. جالب است بدانید این دسر در کشورهای دیگر به شیوه‌های متنوعی تزئیین می‌شود. به‌عنوان مثال برخی افراد از شکلات تیره به‌جای شکلات سفید استفاده می‌کنند یا از آجیل‌ها برای بهترکردن طعم و عطر دسر بهره می‌برند.

۴.     کیک ساتچنکوخن؛ مخصوص افراد ماجراجو

اگر از طرفداران پروپاقرص آلو سیاه هستید، باید یکی از خوشمزه‌ترین انواع شیرینی و کیک سنتی آلمانی یعنی ساتچنکوخن یا Zwetschgenkuchen را به شما معرفی کنیم. از آنجایی‌که این سرزمین همواره بستر اتفاقات تاریخی کوچک و بزرگ بوده، استفاده از غذا و نوشیدنی‌های مختلف همچون انواع دسر، کیک و شیرینی در این کشور بسیار مرسوم است.

این کیک فوق‌العاده با وجود اسم عجیب و غریبی که دارد، نظرات بسیاری را به سوی خود جلب کرده است. در واقع طعم خوش و بی‌نظیر این کیک در کنار خواص زیادی که دارد، مزه ای خاص و منحصربه‌فرد را در دهان شما زنده می‌کند. به‌همین دلیل این دسر آلمانی فوق‌العاده یکی از بهترین پیشنهادها برای افراد ماجراجویی است که از چشیدن طعم‌های جدید و خلاقانه خسته نخواهند شد!

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

طعم بی نظیر آلوهای محلی در کیک سنتی آلمانی

حتما با خوردن یک برش از کیک ساتچنکوخن عطر خاص و ویژه‌ای را تجربه می‌کنید که از آلوهای به‌کار رفته در ترکیب آن ناشی می‌شود. این آلوها بومیِ منطقه‌ای در آلمان هستند که طعم معرکه‌ای را به این دسر تکرارنشدنی می‌بخشند. خود آلمانی‌ها به این دسر Zwetschge می‌گویند و در آن از آلوهای دامسون محلی استفاده می‌کنند.

ریشه نام کیک آلوی آلمانی

نام اصلی این دسر از درخت آلویی با همین نام گرفته شده است. دلیل اصلی آن را باید با طعم و عطر محسوس و غیرقابل انکار این آلو مرتبط دانست. جالب است بدانید این دسر معمولا به نام‌های Pflaumenkuchen یا Quetschekuche نیز شناخته می‌شود که نشان از قدمت بلند بالای آن دارد. طعم و مزه آلو و ظاهر این کیک به‌اندازه‌ای است که به آن کیک آلوی آلمانی هم گفته می‌شود.

تاریخچه کیک ساتچنکوخن

اولین بار این دسر در آگسبورگ بایرن تهیه و طبخ شد. سپس به سراسر آلمان راه یافت. امروزه به‌عنوان یک شیرینی و کیک سنتی آلمانی در سراسر جهان شهرت دارد. این کیک مخصوص که یکی از دسرهای همیشگی مردم اتریش و سوئیس نیز شده است، به‌عنوان یک غذای مخصوص در شهر آگسبورگ شناخته می‌شود.

از طرفی این دسر همواره به عنوان یک کیک تابستانی نیز شناخته می‌شود که همراه با بسیاری از خوراکی‌های خوشمزه دیگر سرو می‌شود.

آلوهای دامسون و طعم خاص کیک ساتچنکوخن

آلوهای دامسون که کامل نرسیده‌اند، ترش هستند و به همین شکل برای تهیه کیک استفاده می‌شوند. معمولا این آلوها را زیاد نمی‌پزند؛ چراکه آب‌دار شدن آن‌ها مزه اصلی کیک را عوض می‌کند. در برخی مناطق از میوه‌های دیگری مانند انجیر نیز برای خاص‌کردن طعم کیک استفاده می‌کنند. این دسر به روش‌های متنوعی سرو می‌شود که ترکیب آن با Streusel فوق‌العاده خواهد بود.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

مواد تشکیل دهنده کیک آلوی آلمانی

علاوه‌بر آلوهای آلمانی معروف در این دسر، معمولا از مقداری تخم‌مرغ، کره، شکر، آرد گندم، شیر و مخمر نان برای تهیه خمیر استفاده می‌کنند. همچنین آلو به‌همراه شکر، دارچین و برخی دیگر از طعم‌دهنده‌ها از جمله موادی است که برای پرکردن این دسر به‌کار گرفته می‌شود. بسیاری از سرآشپزها برای سرو این کیک و شیرینی خوشمزه معمولا از کره، شکر یا آرد در لایه‌های بالایی استفاده می‌کنند.

سِروکیک آلو در دیگر کشورها

 این شیرینی نیز از جمله دسرهای آلمانی است که به‌علت مزه و طعم بی‌نظیری که دارد پس از مدتی به سایر کشورها و شهرها نیز راه یافت. در برخی مناطق دسر را همراه با سوپ سبزیجات یا سیب‌زمینی مصرف می‌کنند. برخی افراد نیز آن را همراه با آش لوبیا می‌خورند. درواقع این کیک و شیرینی به‌اندازه‌ای جا افتاده است که مردم هر شهر و کشور با توجه به فرهنگ خود از آن استفاده می‌کنند.

۵.     شیرینی‌های سرخ کردنی اشپِرتسکوخن را به مهمانی‌های خود بیفزایید

اگر شما هم از طعم و مزه شیرینی‌های سرخ‌کردنی مانند دونات لذت می‌برید و از طرفداران آن‌ هستید، بهتر است شیرینی‌ اشپِرتسکوخن یا Spritzkuchen را از دست ندهید! این شیرینی با ظاهر جذاب و طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، بخش مهمی از کارناوال‌های تفریحی در آلمان است. درواقع مردم آلمان بسیاری از جشن‌ها و مراسم‌ خود را به وسیله این شیرینی جشن می‌گیرند.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

تاریخچه شیرینی خوش طعم اشپِرتسکوخن

منشأ این شیرینی‌های بی‌نظیر شهری در شمال آلمان به نام ابرس والده(Eberswalde) است که در مرز بین آلمان و لهستان قرار می‌گیرد. اشپِرتسکوخن در اوایل دهه ۱۸۳۰ برای نخستین بار طبخ شد. سرآشپز خوش ذوقی که این شیرینی را تهیه کرد خمیر تولیدشده را به‌صورت لوله‌هایی در آورد و سپس آن‌ها را سرخ کرد.

حتی نمونه‌های امروزی این شیرینی نیز لوله‌ای هستند و معمولا پس از سرخ‌شدن درون یک شهد شکری غلتانده می‌شوند. به این شهد آبلیمو و پودر قند نیز افزوده می‌شود.

شیرینی‌های اشپِرتسکوخن چگونه تهیه می‌شوند؟

معمولا از شیر، شکر، کره، آرد، تخم‌مرغ، وانیل و برخی طعم‌دهنده‌های دیگر برای تهیه خمیر این شیرینی استفاده می‌شود. سرآشپزهای خوش ذوق معمولا این شیرینی و کیک سنتی آلمانی را در اندازه‌ و شکل‌های لوله‌ای مختلفی در می‌آورند و سپس آن‌ها را سرخ می‌کنند.

غلتیده‌شدن در شهد شیرینی که با پودر قند، شکر و آبلیمو درست می‌شود، بیش‌از نیمی از عطر و طعم خاص این دسرها را فراهم می‌کند. هر اندازه که ظاهر این شیرینی‌ها طلایی و روشن باشد، کیفیت بهتر و مزه‌ فوق‌العاده‌ تری دارند.

شیرینی آلمانی عامل توسعه صنعت توریسم

ظاهر جذاب شیرینی اشپِرتسکوخن با پودر قند

معمولا خمیر آن به‌گونه‌ای تهیه می‌شود که پف قابل‌توجهی داشته باشد. از آنجایی‌که ظاهر این کیک باید پف‌دار باشد، با برخی افزودنی‌ها این حالت را در کیک ایجاد می‌کنند. از دیگر نکات جالب درخصوص این کیک و شیرینی سنتی آلمانی آن است که معمولا آن را با وسایل ساده‌ای مانند پودر قند تزیین می‌کنند که اتفاقا ظاهر آن را اشتهاآور و خوشمزه جلوه می‌دهد.

سخن آخر

آلمان از جمله کشورهایی است که کیفیت بالای کیک‌پزی و شیرینی‌پزی آن از گذشته تا به امروز شهرت بسیاری داشته است. آشپزها و شیرینی‌پزهای آلمانی ذوق و خلاقیت بسیاری را برای پخت انواع شیرینی و کیک سنتی صرف می‌کنند. به گونه ای که درنهایت این شیرینی‌ها با طعمی فوق‌العاده دلنشین و مزه‌ای فراموش نشدنی همراه خواهد شد.

از میان  طیف گسترده کیک ها و شیرینی های آلمانی، اشپِرتسکوخن،‌ ساتچنکوخن، اشپاگتی اس، نیش زنبور عسل و کیک جنگل سیاه از معروف‌ترین انواع شیرینی آلمانی باکیفیت محسوب می‌شوند. هر یک از این شیرینی ها مزه و عطر بی‌نظیری دارد. علاوه‌بر مواد اولیه‌ خمیر کیک ها که باعث ترد شدن آنها می‌شود، این خوراکی‌های خوشمزه در شهدی شیرین غلتانده شده و از شربت‌های خاصی برای تزیین آن‌ها استفاده می‌شود.

بسیاری از این کیک ها و شیرینی‌های آلمانی معمولا قدمت بالایی داشته و ریشه در تاریخ این کشور دارد. اگرچه این روزها روش پخت این شیرینی‌ها کمی متفاوت شده، اما همچنان توانسته‌اند طعم و عطر اصیل خود را حفظ کنند.

در تنظیم این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

http://www.germanfoodguide.com/

https://ilikegermany.com/

https://tarasmulticulturaltable.com/

https://theculturetrip.com/europe/

https://www.thespruceeats.com/

نویسنده: نسیم خدابنده لو

برچسب ها:

آلمان, اروپا, اقتصاد گردشگری, شیرینی سنتی, صنعت توریسم, کیک و شیرینی آلمانی, گردشگری

مطالب مرتبط :

کشف خوشمزه‌ترین‌ها در شهر آفتابگردان‌ها

کشف خوشمزه‌ترین‌ها در شهر آفتابگردان‌ها

موزه پرادو، یکی از مشهورترین مجموعه های هنری جهان

موزه پرادو، یکی از مشهورترین مجموعه های هنری جهان

دانشگاه ماربورگ

ماربورگ ؛ شهری ۸۰۰ ساله در آلمان

ماربورگ ؛ شهری ۸۰۰ ساله در آلمان

۷ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

خبر رسان