انتقال ۴۹ قطعه آجر تاریخی رسیده از سوییس به موزه ملی ایران

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از بازگشت آثار باستانی ۴۹ قطعه آجر لعابدار منسوب به قلایچی بوکان از کشور سوئیس به ایران خبر داد. همیشه بازگشت آثار باستانی خبری مسرت بوده است .

«علی اصغر مونسان»، وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی؛یکشنبه ۳۰ آذر از استرداد ۴۹ قطعه از آجرهای لعاب‌دارکه در اوایل انقلاب به‌شکل غیرمجاز از کشور خارج شده بود، خبر داد. مونسان در این باره اظهار داشت:«پس از پیگیری‌های چندساله معاونت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل حقوقی و امور بین‌الملل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دستگاه دیپلماسی کشور، این مجموعه از اروپا به ایران بازگردانده شد».

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان این‌که در سال ۱۳۹۱ پس از رسیدنِ خبری مبنی بر در اختیار داشتن تعداد ۴۹ قطعه آجر لعاب‌دار متعلق به تپه قلایچی بوکان توسط خانواده‌ای ایرانی ساکن سوئیس و تمایل آن‌ها برای فروش، بیان کرد:«معاونت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل موزه‌ها و اداره‌کل حقوقی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نسبت به تشکیل پرونده استرداد آجرهای لعاب‌دار قلایچی به کشور با ادله کارشناسی و طرح دعوی در مراجع ذیصلاح بین‌المللی اقدام کرد و سرانجام با همکاری دیپلماسی کشور در اروپا این مجموعه پس از سال‌ها پیگیری به کشور برگشت داده شد».

«جبرییل نوکنده»، مدیرکل موزه ملی ایران نیز با اعلام انتقال این آثار تاریخی به کشور، از قرار گرفتن آن‌ها در موزه ملی ایران خبر داد و افزود:‌ استرداد آجرهای لعابدار تاریخی به کشور، بعد از سه دهه پروسه حقوقی نشان از تقویت فهم جهانی در حفاظت از میراث بشری دارد.

قدمت تاریخی آثار مسترد شده 

آجرهای لعابدار قلایچی بوکان که در سال‌های آغازین انقلاب اسلامی در اثر فعالیت‌های غیرمجاز از کشور خارج شده بود، متعلق به یکی از مراکز تمدنی فرهنگ ماناها در هفت کیلومتری شمال غرب شهرستان بوکان است.

اهمیت آجرهای لعابدار قلایچی که همزمان با نمونه‌های آشوری بین‌النهرین می باشد از آن رو است که مدارکی از هنر بومی مردمان لبه غربی فلات ایران در دوران آغاز تاریخی ایران می باشد. از آنجایی که هنر و باستان‌شناسی منطقه در آن دوره زمانی به شدت تحت هژمونی آشور قرار داشت، این مدارک به ما نشان می‌دهد که ساکنان فلات ایران در آن مقطع زمانی تلاش‌هایی جدی‌ برای تفکیک هویت خود از آشوری‌ها انجام داده‌اند و این آثار هنری و تکنیکی را خلق کرده‌اند.

منبع خبر

https://www.isna.ir/news/99093023559/

برچسب ها:

ایران, سوییس, قلایچی بوکان, گردشگری و صنایع دستی, مجموعه آجرهای لعابدار, موزه ملی ایران, وزارت میراث فرهنگی

مطالب مرتبط :

نمایشگاه‌های فرهنگی شب یلدا ۱۴۰۱

نمایشگاه‌های فرهنگی شب یلدا ۱۴۰۱

اقامتگاه افضل روآر : تبدیل مهمان به دوست، رمز موفقیت اقامتگاه افضل روآر

افضل روآر ، اقامتگاهی خاطره ساز

افضل روآر ، اقامتگاهی خاطره ساز

پوشش عشایر بختیاری : تن پوش، پوشش اصلی زنان بختیاری

پوشش عشایر بختیاری در ایران

پوشش عشایر بختیاری در ایران

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • به به چه خبر خوبی،انشالله روزی برسه که تمام آثار تاریخی ایران توی کشور عزیز خودمون به نمایش گذاشته بشن. بسیار خبر عالی بود ، با سپاس از شما

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات