شکم گردی در شیراز

شیراز را می‌توان به‌عنوان یکی از شهرهای مهم تاریخی ایران معرفی کرد که از فرهنگ و ادبیات غنی ای برخوردار است. شیراز در کنار تاریخ و فرهنگ مثال زدنی خود، غذاهای سنتی و متنوعی هم دارد که نمی‌توان به‌راحتی از آن گذشت. گردشگرانی که به شیراز سفر می‌کنند، امکان ندارد طعم خوراکی‌های خوش آب و رنگ این شهر را فراموش کنند. در این مقاله قصد داریم چند نمونه از معروف ترین خوراکی‌های شیراز را معرفی‌کنیم.

شکم گردی در شیراز

اگر بخواهیم پرطرفدارترین غذاها، شیرینی ها و نان های شیرازی را به شما عالی گردی های عزیز معرفی کنیم می توان به کوفته هلو، قنبر پلو، قورمه به، لوبیا پلو، شیرینی بادام سوخته، مسقطی، رنگینک، نان فسا و نان مشت اشاره کرد.

ناگفته هایی در مورد خوشمزه ترین غذاهای محلی شیراز

کوفته هلو با سالاد شیرازی

کوفته هلو یکی از غذاهای سنتی خوش‌مزه شیراز است. هویج، پیاز، تخم‌مرغ، آرد نخودچی و گوشت چرخ‌کرده را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین مواد اولیه این کوفته معرفی کرد. به‌‌دلیل پیوند خوردن نام هلو با نام کوفته، ممکن است این‌گونه برداشت شود که میوه هلو در این غذا وجود دارد، اما اثری از میوه هلو در این کوفته نیست. در حقیقت وجود نام هلو به‌دلیل شکل ظاهری کوفته و رنگ غذا است. پیشنهاد می کنیم این غذای خوش‌مزه را همراه با سالاد شیرازی میل کنید.

ناگفته هایی در مورد خوشمزه ترین غذاهای محلی شیراز

قنبر پلو، غذای مجلسی

قنبر پلو را می‌توان در زمره غذاهای سنتی شیراز به حساب آورد که بیشتر برای مجالس و مهمانی‌ها طبخ می‌شود. مواد اصلی این غذا شامل برنج، گوشت چرخ کرده، مغز گردو، پیاز، انار یا رب انار، آرد نخودچی، کشمش و ادویه است. طعم این غذا به دلیل وجود انار و کشمش، مَلَس بوده و شیرین یا ترش کردن آن به ذائقه شما بستگی دارد.

قنبر پلو، غذای مجلسی

قورمه به، خورشت شیرین

این خورشت در زمره غذاهای شیرین به شمار رفته و وجود میوه به، طعم لذیذی به آن بخشیده است. گوشت گوسفند، به، شکر، پیاز، لپه خام، زعفران دم‌کرده، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل از مهم‌ترین مواد اولیه برای طبخ قورمه به است که در کنار هم، یک غذای خوش‌رنگ ‌و بو را تشکیل می‌دهد.

قورمه به، خورشت شیرین

لوبیا پلو، غذایی متفاوت به سبک شیرازی

لوبیا پلو در بیشتر شهرهای ایران تهیه می‌شود، اما تفاوت لوبیاپلو شیرازی را می‌توان استفاده از لوبیا چشم‌بلبلی به‌جای لوبیا سبز عنوان کرد. این غذای سنتی شیرازی برای طبخ در کنار لوبیا به گوشت و سبزیجات هم وابسته است. لوبیاپلوی شیرازی یکی از سالم‌ترین غذاهای محلی شیراز به شمار می رود.

لوبیا پلو، غذایی متفاوت به سبک شیرازی

رازهایی در مورد اصیل ترین شیرینی‌های محلی شیراز

بادام سوخته، شیرینی شادی بخش

بادام سوخته مخصوص شب یلدا و عید نوروز است. بادام سوخته با مغز بادام، شکر، آب، روغن و آبلیمو تهیه می‌شود. این شیرینی ترکیبی مشابه سوهان عسلی دارد با این تفاوت که در بادام سوخته شیرازی مقدار بادام موجود بیشتر از سوهان به چشم می‌خورد.

رازهایی در مورد اصیل ترین شیرینی‌های محلی شیراز

مسقطی، سوغاتی معروف شیراز

مسقطی یکی از شیرینی های شیراز است که بسیار خوشمزه بوده و در دهان آب می شود. مسقطی از آب، نشاسته، شکر، روغن مایع، گلاب، جوهر لیمو و بسته به عطر و طعمش از زعفران یا چیزهای دیگر درست می شود. تقریبا همه گردشگرانی که به شیراز سفر می‌کنند به عنوان سوغات برای خود، دوستان و اقوام مسقطی تهیه می‌کنند.

مسقطی، سوغاتی معروف شیراز

رنگینک، شیرینی انرژی زا

رنگینک یکی از شیرینی های بسیار مقوی برای همه به خصوص کودکان است. شیرینی آن به خاطر داشتن خرمای سیاه است که دارای خواص و انرژی زیادی می باشد. شیرازی‌ها رنگینک را بیش از همه در ماه رمضان برای سفره های افطار تهیه می‌کنند تا روزه داران با میل کردن آن انرژی لازم برای روزه داری را به دست آورند. مواد اولیه رنگینک شامل خرما، آرد گندم، خاک قند یا شکر آسیاب شده و روغن است. برای تهیه رنگینک باید این مواد را در ظرفی ریخته و با فشرده کردن بر روی همدیگر بین آنها چسبناکی به وجود آورد. پس از آن مواد به دست آمده را برش زده و در اندازه های کوچک در سینی چید.

رنگینک، شیرینی انرژی زا

از استان شیراز بیشتر بدانیم :
شب چله در شیراز

در مورد قدیمی ترین نان‌های ‌های محلی شیراز بیشتر بدانید

نان فسا، شیرینی خشک

نان فسا در واقع بیشتر شبیه به شیرینی است که خشک و کوچک بوده و سوغات شهرستان فسا محسوب می‌شود. نان فسا با آرد گندم یا آرد نان سنگک، پودر شکر، روغن جامد، جوش شیرین، پودر زنجبیل (یک ادویه گرم)، زعفران و کنجد پخته می‌شود. این مواد همگی موادی گرم و مقوی بوده و این شیرینی های کوچک را به موادی مغذی و انرژی زا تبدیل می‌کند.

نان فسا، شیرینی خشک

نان مشت، سوغاتی از شهرستان جهرم

نان مشت هم بیشتر از نان شبیه به شیرینی بوده و سوغات شهرستان جهرم در استان فارس است. این نان گرم با عطر دارچین و زنجبیل تازه و مواد اولیه شامل خرما، خمیر مایع، آرد گندم، روغن زردچوبه و دارچین آماده می‌شود. خانم ها در ایام ضعف انرژی از این شیرینی که پر از مواد طبع گرم است استقبال زیادی می‌کنند.

نان مشت، سوغاتی از شهرستان جهرم

سخن پایانی

شهر شیراز غذاها، شیرینی‌‌ها و نان‌های محلی بسیار زیادی دارد.در این مقاله معروف ترین خوراکی شیراز معرفی شد. در سفر به شیراز ضمن بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی سری به شیرینی فروشی ها و رستوران های سنتی بزنید تا سفری به یادماندنی را تجربه کنید.

در تنظیم این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

https://www.jabama.com/
https://www.alibaba.ir/
https://tourgardan.com/

تهیه و تنظیم: آیسان پژوهان فر

برچسب ها:

سنتی, سوغات, شکم گردی در شیراز, شیراز, شیرینی شیرازی, غذای شیرازی, نان, نان شیرازی

مطالب مرتبط :

فرهنگ پخت و تقسیم نان لواش

فرهنگ پخت و تقسیم نان لواش

نان‌های اصیل ایرانی برای افطار

نان‌های اصیل ایرانی برای افطار

معروف ترین جاذبه های گردشگری شیراز

معروف ترین جاذبه های گردشگری شیراز

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اخبار