پولکی: خوشرنگ ترین آبنبات اصفهان

پولکی: سوغات اصیل اصفهان

پولکی: سوغات اصیل اصفهان

شهر اصفهان یکی از قطب های گردشگری ایران است که هر ساله میزبان مسافران و گردشگران بسیاری از تمامی نقاط ایران و جهان می باشد. اصفهان در کنار جاذبه های دیدنی خود، خوراکی ها و شیرینی های اصیل و بی نظیری همچون پولکی اصفهان دارد که نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند. در این مقاله قصد داریم پولکی اصفهان را برای شما عزیزان معرفی کنیم .

پولکی کنار چای در اصفهان

«استان اصفهان» به واسطه داشتن جاذبه های گوناگون طبیعی، تاریخی، غذایی، و صنایع دستی یکی از قطب های مهم گردشگری ایران و یکی از مقاصد اصلی گردشگران خارجی به شمار می آید. اصفهان ، به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین نقش پر رنگ و تاثیرگذاری در معرفی تاریخ این سرزمین داشته است. در کنار آثار تاریخی اصفهان، خوراکی ها، غذاها و شیرینی های اصیل و بی نظیر این شهر؛ محبوب هر گردشگر و بازدیدکننده ای می باشد. پولکی از جمله سوغاتی های معروف و مخصوص اصفهان است که مسافران وگردشگران این سوغات اصیل را به خوبی می شناسند. مردم اصفهان به این شیرینی مخصوص شهر خود «پولِک» یا «پولِکی» می‌گویند و آن را «polek» یا «poleki» تلفظ می‌کنند.

درباره گز اصفهان بیشتر بدانید:
گز: شیرینی اصیل اصفهان

برخلاف بیشتر مناطق ایران که هنگام نوشیدن چای مصرف قند متداول است، در اصفهان استفاده از پولکی همراه با چای متداول‌تر است. البته این موضوع ریشه در این باور دارد که مصرف پولکی به دلیل داشتن شیرینی کمتر نسبت به قند برای بدن ضرر کمتری دارد، و درصورت جویده نشدن به دندان ها آسیب کمتری می زند.

وجه تسمیه پولکی چیست؟

واژه پولکی، صفت نسبی است که از پول+ ک تصغیر+ ی تشکیل شده و به معنی «مانند پولک» می باشد. در واقع «پولکی» نوعی آبنبات است که به شکل قطعات کوچک، گرد و نازک تولید می‌شود. به خاطر شباهت این شیرینی خوشمزه به سکه، در گذشته به آن «آب‌نبات پولکی» و امروزه «پولکی» گفته می شود.

پولکی  اصفهان چگونه تهیه می شود ؟

گردشگری : طرز تهیه پولکی

پولکی در واقع شیره به جامانده از فرآیند تولید نبات در کارگاه‌های نبات‌سازی است. پس از تبلور بلورهای نبات و تولید آن، هرآنچه از شیره باقی بماند کمی سرکه به آن می افزایند تا از رسوب و شکرک ‌زدن پولکی جلوگیری کنند. به این ترتیب سطحی شفاف و شیشه‌ای تولید می شود. پس از آن دوباره این شیره را جوشانده و دمای آن را تا ۱۷۰ درجه سانتیگراد افزایش می دهند. سپس ماده حاصل شده را بر روی سطحی صاف و بزرگ پهن می‌کنند.

در این بخش پودر نارگیل یا ساییده لیمو عمانی یا دیگر مواد طعم دهنده را به آن اضافه کرده و ترکیب بدست آمده را ورز می دهند تا به شکل خمیری در آید. قبل از این که خمیر شکل گرفته کاملا سفت و خشک شود آن را از زیر دستگاهی که غلتک هایی با نقوش دایره دارد، عبور می‌دهند. بدین ترتیب قطعات کوچک و نازک دایره شکل (پولکی) شکل می گیرد.

در گذشته، برای شکل دادن به پولکی‌ از ابزاری به نام «مُشته» استفاده می شد. مُشته (ابزاری که در مشت جا می‌شود) وسیله ای فلزی با دسته‌ای باریک(تقریبا ۱۵ سانتی‌متر) و سری گرد و پهن بود.

در اصفهان، انواع پولکی با طعم ها و رنگ های مختلف تولید می شود که از جمله معروف ترین آنها میتوان به پولکی زعفرانی، پسته ای، لیمو عمانی، کنجدی، نارگیلی، نعنایی، عسلی، و کاکائویی اشاره کرد.

پولکی اصفهان چه قدمتی دارد؟

پولکی یکی از محصولات جانبی نبات است، که بیش از ۳۰۰ سال در اصفهان قدمت دارد. در سال های دور کارگاه های نبات سازی به تولید پولکی نیز می پرداختند، اما امروزه بسیاری از کارگاه های جدید به طور مستقل تنها پولکی تولید می کنند. روش های سنتی و قدیمی جای خود را به دستگاه های مدرن داده است. به عنوان مثال برای برش پولکی، به جای مشته از دستگاه های برش صنعتی استفاده می شود، و همزن های دستی جای خود را به همزن های اتوماتیک داده است.

پولکی چگونه نگهداری می شود؟

گردشگری : پولکی اصفهان

دشمن اصلی پولکی رطوبت و هوای گرم است. برای نگهداری این سوغاتی خوش طعم بهتر است آنها را در داخل کیسه ای پلاستیکی و در محیطی خنک نگهداری کنید. هوای گرم و مرطوب باعث می شود که پولکی ها به هم چسبیده و شکل ظاهری و طعم اصیل خود را از دست بدهند.

دیگر شیرینی های اصیل اصفهان چیست؟

از دیگر شیرینی های خوش طعم و اصیل اصفهان می توان به این موارد اشاره کرد:

سخن آخر

اگر قصد سفر به اصفهان و بازدید از جاذبه های گردشگری این شهر تاریخی را دارید پیشنهاد می کنیم فهرستی از شیرینی های اصیل و سوغاتی های خوشمزه این شهر را نیز همراه خود داشته باشید.

سوغات شیرین اصفهان

در تنظیم این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

https://drshahinsepanta.blogsky.com/

https://behgaz.com/

https://mag.hotelyar.com/

 

نوشته: مجتبی رسولی

برچسب ها:

آبنبات, اصفهان, ایران, ایرانگردی, پولکی, سوغات اصیل اصفهان, شیرینی اصیل, گردشگر, گردشگری

مطالب مرتبط :

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

نمایشگاه‌های فرهنگی شب یلدا ۱۴۰۱

نمایشگاه‌های فرهنگی شب یلدا ۱۴۰۱

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پولکی: خوشرنگ ترین آبنبات اصفهان

پولکی: سوغات اصیل اصفهان

پولکی: سوغات اصیل اصفهان

شهر اصفهان یکی از قطب های گردشگری ایران است که هر ساله میزبان مسافران و گردشگران بسیاری از تمامی نقاط ایران و جهان می باشد. اصفهان در کنار جاذبه های دیدنی خود، خوراکی ها و شیرینی های اصیل و بی نظیری همچون پولکی اصفهان دارد که نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند. در این مقاله قصد داریم پولکی اصفهان را برای شما عزیزان معرفی کنیم .

پولکی کنار چای در اصفهان

«استان اصفهان» به واسطه داشتن جاذبه های گوناگون طبیعی، تاریخی، غذایی، و صنایع دستی یکی از قطب های مهم گردشگری ایران و یکی از مقاصد اصلی گردشگران خارجی به شمار می آید. اصفهان ، به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین نقش پر رنگ و تاثیرگذاری در معرفی تاریخ این سرزمین داشته است. در کنار آثار تاریخی اصفهان، خوراکی ها، غذاها و شیرینی های اصیل و بی نظیر این شهر؛ محبوب هر گردشگر و بازدیدکننده ای می باشد. پولکی از جمله سوغاتی های معروف و مخصوص اصفهان است که مسافران وگردشگران این سوغات اصیل را به خوبی می شناسند. مردم اصفهان به این شیرینی مخصوص شهر خود «پولِک» یا «پولِکی» می‌گویند و آن را «polek» یا «poleki» تلفظ می‌کنند.

درباره گز اصفهان بیشتر بدانید:
گز: شیرینی اصیل اصفهان

برخلاف بیشتر مناطق ایران که هنگام نوشیدن چای مصرف قند متداول است، در اصفهان استفاده از پولکی همراه با چای متداول‌تر است. البته این موضوع ریشه در این باور دارد که مصرف پولکی به دلیل داشتن شیرینی کمتر نسبت به قند برای بدن ضرر کمتری دارد، و درصورت جویده نشدن به دندان ها آسیب کمتری می زند.

وجه تسمیه پولکی چیست؟

واژه پولکی، صفت نسبی است که از پول+ ک تصغیر+ ی تشکیل شده و به معنی «مانند پولک» می باشد. در واقع «پولکی» نوعی آبنبات است که به شکل قطعات کوچک، گرد و نازک تولید می‌شود. به خاطر شباهت این شیرینی خوشمزه به سکه، در گذشته به آن «آب‌نبات پولکی» و امروزه «پولکی» گفته می شود.

پولکی  اصفهان چگونه تهیه می شود ؟

گردشگری : طرز تهیه پولکی

پولکی در واقع شیره به جامانده از فرآیند تولید نبات در کارگاه‌های نبات‌سازی است. پس از تبلور بلورهای نبات و تولید آن، هرآنچه از شیره باقی بماند کمی سرکه به آن می افزایند تا از رسوب و شکرک ‌زدن پولکی جلوگیری کنند. به این ترتیب سطحی شفاف و شیشه‌ای تولید می شود. پس از آن دوباره این شیره را جوشانده و دمای آن را تا ۱۷۰ درجه سانتیگراد افزایش می دهند. سپس ماده حاصل شده را بر روی سطحی صاف و بزرگ پهن می‌کنند.

در این بخش پودر نارگیل یا ساییده لیمو عمانی یا دیگر مواد طعم دهنده را به آن اضافه کرده و ترکیب بدست آمده را ورز می دهند تا به شکل خمیری در آید. قبل از این که خمیر شکل گرفته کاملا سفت و خشک شود آن را از زیر دستگاهی که غلتک هایی با نقوش دایره دارد، عبور می‌دهند. بدین ترتیب قطعات کوچک و نازک دایره شکل (پولکی) شکل می گیرد.

در گذشته، برای شکل دادن به پولکی‌ از ابزاری به نام «مُشته» استفاده می شد. مُشته (ابزاری که در مشت جا می‌شود) وسیله ای فلزی با دسته‌ای باریک(تقریبا ۱۵ سانتی‌متر) و سری گرد و پهن بود.

در اصفهان، انواع پولکی با طعم ها و رنگ های مختلف تولید می شود که از جمله معروف ترین آنها میتوان به پولکی زعفرانی، پسته ای، لیمو عمانی، کنجدی، نارگیلی، نعنایی، عسلی، و کاکائویی اشاره کرد.

پولکی اصفهان چه قدمتی دارد؟

پولکی یکی از محصولات جانبی نبات است، که بیش از ۳۰۰ سال در اصفهان قدمت دارد. در سال های دور کارگاه های نبات سازی به تولید پولکی نیز می پرداختند، اما امروزه بسیاری از کارگاه های جدید به طور مستقل تنها پولکی تولید می کنند. روش های سنتی و قدیمی جای خود را به دستگاه های مدرن داده است. به عنوان مثال برای برش پولکی، به جای مشته از دستگاه های برش صنعتی استفاده می شود، و همزن های دستی جای خود را به همزن های اتوماتیک داده است.

پولکی چگونه نگهداری می شود؟

گردشگری : پولکی اصفهان

دشمن اصلی پولکی رطوبت و هوای گرم است. برای نگهداری این سوغاتی خوش طعم بهتر است آنها را در داخل کیسه ای پلاستیکی و در محیطی خنک نگهداری کنید. هوای گرم و مرطوب باعث می شود که پولکی ها به هم چسبیده و شکل ظاهری و طعم اصیل خود را از دست بدهند.

دیگر شیرینی های اصیل اصفهان چیست؟

از دیگر شیرینی های خوش طعم و اصیل اصفهان می توان به این موارد اشاره کرد:

سخن آخر

اگر قصد سفر به اصفهان و بازدید از جاذبه های گردشگری این شهر تاریخی را دارید پیشنهاد می کنیم فهرستی از شیرینی های اصیل و سوغاتی های خوشمزه این شهر را نیز همراه خود داشته باشید.

سوغات شیرین اصفهان

در تنظیم این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

https://drshahinsepanta.blogsky.com/

https://behgaz.com/

https://mag.hotelyar.com/

 

نوشته: مجتبی رسولی

برچسب ها:

آبنبات, اصفهان, ایران, ایرانگردی, پولکی, سوغات اصیل اصفهان, شیرینی اصیل, گردشگر, گردشگری

مطالب مرتبط :

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

نمایشگاه‌های فرهنگی شب یلدا ۱۴۰۱

نمایشگاه‌های فرهنگی شب یلدا ۱۴۰۱

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

خبر رسان