محبوب ترین شیرینی های استان اصفهان

اصفهان، از جمله استان هایی است که در کنار آثار تاریخی بی نظیر خود،‌ شیرینی ها و خوراکی های اصیل و سنتی متنوعی دارد. از محبوب ترین شیرینی های اصفهان میتوان از شیرینی کرکی ، برشتوک و… اشاره کرد که ما در این مقاله قصد داریم محبوب ترین شیرینی های اصفهان با دستور تهیه شان برای شما معرفی کنیم .

اصفهان جزء محبوب ترین مقاصد گردشگری دنیا

«اصفهان» از جمله استان هایی است که دارای آثار تاریخی منحصربفرد بوده و شاهکارهای معماری ایران را در خود جای داده است. همچنین این استان از دیرباز به گهواره هنرهای زیبا و صنایع دستی شهرت داشته است. به تازگی، نشریه نیویورک تایمز، گزارشی منتشر کرده که حاکی از آن است که اصفهان جزء ۵۲ مقصد محبوب گردشگری در جهان معرفی شده است.

میدان نقش جهان اصفهان

توسعه صنعت گردشگری اصفهان با گردشگری خوراک

اصفهان ، در کنار ابنیه و آثار تاریخی بی نظیر خود،‌ شیرینی ها و خوراکی های اصیل و سنتی متنوعی دارد. این موضوع باعث شده توریست ها و گردشگران، عنوان شهر معجزه ها را برای اصفهان برگزینند.

استان اصفهان از ظرفیت ویژه و قابل ملاحظه ای در صنعت توریسم به ویژه در زمینه گردشگری خوراک برخوردار است. غیر ممکن است که توریستی به اصفهان سفر کند و پولکی و گز اعلای تولید این شهر را به عنوان سوغات برای دوستان و آشنایان خود خریداری نکند.

درباره پولکی اصفهان بیشتر بدانید:
پولکی: خوشرنگ ترین آبنبات اصفهان

معرفی معروف ترین شیرینی های اصفهان

در مقاله، پیش رو قصد داریم شیرینی‌های بسیار معروف استان اصفهان مانند شیرینی بهشتی(کرکی)، شیرینی برشتوک، نان عباسعلی کاشان، و دوغ وگوشفیل را به شما معرفی کنیم. اگر به دنیای شیرینی ها علاقمند هستید با ما همراه شوید.

شیرینی کرکی، از  محبوب ترین شیرینی های اصفهان در عید نوروز

شیرینی کرکی

«شیرینی کرکی» از جمله محبوب ترین شیرنی های اصفهان ، به خصوص در ایام عید نوروز، و شب یلدا می باشد. طرز تهیه این شیرینی بسیار ساده می باشد و مواد اولیه آن تقریبا همیشه و همه­جا در دسترس است. در ادامه با مواد اولیه و دستور طبخ این شیرینی بیشتر آشنا می شویم:

مواد لازم:

آرد برنج، پودر بادام، پودر کاکائو، آرد نخودچی، آرد سفید، روغن جامد، پودر پسته، زعفران حل شده، پودر وانیل

طرز تهیه:

ابتدا روغن را آب کرده و داخل یخچال قرار می‌دهیم تا خودش را بگیرد. سپس، آن را به همراه پودر قند با همزن برقی (دور تند) کاملاٌ می‌زنیم تا سفت و صاف شود. پودر وانیل را اضافه کرده و باز هم در حدود ۱ دقیقه مواد را می‌زنیم.

در مرحله بعد، بدون استفاده از همزن و به‌آرامی آرد را بعد از الک کردن با بقیه مواد مخلوط می‌کنیم. در انتها، روغن جامد را اضافه کرده و خمیر به‌دست‌آمده را به ۳ قسمت تقسیم می‌کنیم.

به یک قسمت پودر کاکائو، به دیگری زعفران حل‌شده و تکه آخر را سفید باقی می‌گذاریم. سپس، کاغذ روغنی را داخل سینی فر قرار داده و شیرینی‌ ها را با رعایت فاصله کمی از قیف رد می‌کنیم.

سینی را داخل فری که از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم­شده است، به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم. شیرینی ‌ها را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن، آن‌ها را داخل ظرف موردنظر چیده و سرو می‌کنیم.

درباره گز اصفهان بیشتر بدانید:
گز: شیرینی اصیل اصفهان

شیرینی برشتوک، پای ثابت جشن های اصفهانی ها

شیرینی برشتوک

سفر به استان اصفهان بدون چشیدن طعم دلنشین و دوست‌داشتنی شیرینی ‌های فوق‌العاده خوشمزه آن لطفی ندارد. «شیرینی برشتوک» از جمله شیرینی‌های سنتی و خاص این استان به شمار می‌آید.

این شیرینی در میان مردم این شهر و گردشگران طرفداران بسیاری دارد. شیرینی برشتوک، پای ثابت جشن ها و مراسم های اصفهانی ها بوده و نماد شادی مردم محسوب می شود. در ادامه با مواد اولیه و طرز تهیه آن بیشتر آشنا می شویم:

مواد اولیه:

آرد گندم، آرد نخودچی، روغن جامد، پودر هل، پودر کاکائو

مواد لازم برای تزئین برشتوک

شکلات سفید، شکلات قهوه‌ای، خلال پسته

طرز تهیه:

برای شروع انجام کار، ابتدا آرد گندم و پودر قند را جداگانه الک کنید. سپس، آن‌ها را با یکدیگر مخلوط و روی حرارت ملایم تفت دهید تا به اصطلاح خامی آرد گرفته شود. زمانی که بوی آرد بلند شد، شعله را خاموش کنید. آرد نخودچی را نیز الک کرده و بعد از تفت دادن به مخلوط آرد گندم و شکر اضافه کنید.

بعد ماهی‌تابه را روی حرارت قرار دهید. روغن جامد را نیز به مواد اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن ماهی‌تابه را از روی شعله برداشته و اجازه دهید تا مواد کمی خنک شوند. در مرحله بعد، پودر کاکائو و پودر هل را به مواد افزوده و کاملاٌ با یکدیگر مخلوط کنید. شیرینی را با وردنه بین کاغذ روغنی باز کنید.

دقت کنید که ضخامت خمیر کمتر یا بیشتر از ۲ سانتی‌متر نباشد. شکلات سفید و تیره را در دو ظرف جداگانه به روش بن‌ماری( بر روی بخار آب کتری یا سماور) آب کنید. می‌توانید برای رقیق‌تر و شفاف‌تر شدن شکلات‌ها یک قاشق غذاخوری خامه صبحانه را نیز به آن‌ها اضافه کرده و مرتب هم بزنید.

در مرحله بعد، کمی از شکلات تیره آب کرده را روی خمیر باز شده ریخته و کاملاٌ صاف کنید. سپس، خمیر را درون یخچال قرار دهید تا شکلات سفت شده و ببندد. بعد از این زمان، شکلات تیره آب شده را نیز بر روی شکلات سفید ریخته و دوباره صبر کنید تا در یخچال سفت شود. در انتها، شیرینی را به شکل لوزی برش زده و روی آن را با خلال پسته تزیین نمایید.

نان عباسِعلی کاشان، ثبت شده در فهرست آثار معنوی ایران

نان عباسعلی

هرساله هم‌زمان با محرم حسینی به‌ویژه در دهه اول و دوم، نان مخصوصی در آران و بیدگل پخت می‌شود که به آن «نان عباسِعلی» می‌گویند. آرد، روغن، شکر، شیر و شیره‌ انگور مواد اصلی این نان را تشکیل می‌دهد. به نام عباسعلی، «نان شیرین» و «نان شیری» هم گفته می‌شود. این نان در تمام ایام محرم و صفر و نیز در اکثر ایام سال پخته می شود.

برخی نانوایی‌ها در سراسر محرم با اضافه کردن یک شیفت کاری یا تغییرکاربری، این نان را می پزند. پخت نان عباسعلی با کوره‌های سنتی نانوایی صورت می‌گیرد. نان عباسعلی به نام حضرت ابوالفضل(ع) طبخ می‌شود و مردم شهرستان معمولاً آن را به‌عنوان یک غذای نذری می‌پزند. آیین پخت نان عباسعلی در سال ۱۳۹۸ شمسی در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

حلوای شیره کاشان، نذری خاص ماه محرم از شیرینی های اصفهان

حلوای شیره

پخت «حلوای شیره» از دیگر غذاهای خاص مردم آران و بیدگل به‌ویژه در ایام محرم و صفر است. این حلوا نذری معروف مردم شهرستان آران و بیدگل بوده و میراثی ارزشمند از گذشتگان و پدران آنها محسوب می شود.
در پخت حلوای شیره که در بخش‌های مختلف آران و بیدگل به‌ویژه در روستاها و دشت‌ها مرسوم است، آرد را طی مراحلی پخت کرده و سپس شیره انگور یا شیره خرمای زیاد به همراه روغن به آن اضافه می‌کنند.
این حلوا که طرفداران خاصی در سراسر کشور دارد به حلوای شیره، حلوای محلی و حلوای صحرایی معروف است. علاوه بر ویژگی ذاتی حلوای شیره در ادای نذر، به عنوان نوعی غذایی تقویتی نیز استفاده می‌شود.
از ویژگی این نوع نذری قابلیت نگهداری آن برای مدت زیاد در جایی خنک است. با این ویژگی این حلوای خوشمزه می‌تواند تا مدت زیادی خاصیت اولیه خود را حفظ کند. برای پخت این حلوا اکثر مردم یک روستا به‌ویژه زنان کمک می‌کنند و مواد آن نیز معمولاً توسط اکثر مردم یا بانی­خیر فراهم می‌شود.

دوغ گوشفیل، از محبوب ترین شیرینی های اصفهان در ماه رمضان

گوشفیل

«گوشفیل» شاید یک شیرینی نام آشنا برای تقریبا تمام ایرانی ها باشد، زیرا به همراه زولبیا و بامیه یکی از شیرینی های محبوب در ماه مبارک رمضان است. این شیرینی معروف ایرانی در اصفهان کمی متفاوت تر و به همراه دوغ سرو میشود. بله درست است دوغ به همراه گوشفیل یک میان وعده محبوب اصفهانی ها است!

هرچند ممکن است برای شما کمی عجیب به نظر برسد. البته مصرف این دو ماده غذایی شیرین و ترش در کنار هم فلسفه ای دارد که به باورهای طب سنتی اصفهانی ها بر می­گردد. اصفهانی ها بر این باورند که گوشفیل دارای طبع گرم است، و دوغ طبع سردی دارد که ترکیب این دو در کنار یکدیگر می­تواند ترکیبی متعادل را فراهم کند.

اگر تاکنون دوغ وگوشفیل اصفهان را میل نکرده اید می­تواند تجربه ای متفاوت برای شما به همراه داشته باشد. اگر همچنان نسبت به امتحان این ترکیب کم نظیر اصفهانی ها مقاومت می کنید می­توانید گوشفیل را به همراه چای در یکی از فروشگاه­های مخصوص گوشفیل در اصفهان سفارش دهید.

فروشگاه هایی مخصوص فروش دوغ و گوشفیل

در شهر زیبای اصفهان مغازه هایی وجود دارد که به صورت ویژه دوغ و گوشفیل را ارائه می­کنند. در خیابان چهارباغ پایین حدفاصل میدان امام حسین(ع) و چهارراه تختی می­توانید تعداد زیادی از این فروشگاه ها را پیدا کنید. برخی از فروشگاه ها قدمتی طولانی و بیش از ۵۰ سال دارند. پس اگر هوس تجربه ای متفاوت از گوشفیل را کردید، حتما به این منطقه از اصفهان زیبا سر بزنید.

فرنی اصفهانی

فرنی اصفهان

یکی دیگر از میان وعده های جذاب اصفهانی، «فرنی» است. فرنی را می­توانید تقریبا در تمام فروشگاه­های عرضه محصولات لبنیاتی اصفهان بیابید که همراه با شیره خرما و یا انگور سرو میشود.

آردبرنج، نشاسته ذرت، آب، و شیر مواد اصلی تشکیل دهنده فرنی هستند. برای پخت فرنی اصفهانی ابتدا درون قابلمه ای مناسب شیر را با آرد برنج مخلوط کنید و مواد فرنی را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.

سپس قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار داده تا فرنی شروع به قل زدن کند. پس از آن نشاسته ذرت را با آب مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود. بعد از اینکه مخلوط شیر و آرد برنج به دمای جوش رسید، نشاسته ذرت را به مواد اضافه نموده و هم بزنید. هم زدن را تا به قوام رسیدن فرنی ادامه دهید.
بعد از اینکه فرنی سفت شد و به قوام لازم رسید، به مدت دو دقیقه روی حرارت کم گاز قرارش دهید تا جا بیفتد. سپس فرنی را درون ظرفی مناسب ریخته و درون یخچال قرار دهید تا سرد شود. بعد از سرد شدن فرنی آن را با شیره انگور یا شیره خرما میل نمایید.

سخن آخر

استان اصفهان از ظرفیت منحصربفردی در صنعت گردشگری به ویژه در زمینه گردشگری خوراک برخوردار است. توسعه این بخش می تواند در تثبیت اصالت جغرافیایی شیرینی ها و خوراکی های اصفهان و سنت های پیرامون آن نقشی موثر ایفا کرده و به رونق هرچه بیشتر صنعت گردشگری کمک کند.

تقویت ظرفیت های گردشگری خوراک و معرفی محبوب ترین شیرینی های اصفهان ، اصیل و بومی گامی موثر در معرفی میراث فرهنگی-تمدنی این استان و نیز حضور بیش از پیش گردشگران خارجی و ایرانگردان خواهد بود. همچنین به رشد فعالیت های اقتصادی کشور در سطح ملی و بین المللی کمک قابل ملاحظه ای می نماید.

برچسب ها:

استان اصفهان, اصفهان, ایران, شیرینی های اصیل اصفهان, صنعت توریسم, صنعت گردشگری, گردشگر, گردشگری خوراک

مطالب مرتبط :

ناشناخته ترین غذا‌های اصفهان

ناشناخته ترین غذا‌های اصفهان

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

محبوب ترین شیرینی های استان اصفهان

اصفهان، از جمله استان هایی است که در کنار آثار تاریخی بی نظیر خود،‌ شیرینی ها و خوراکی های اصیل و سنتی متنوعی دارد. از محبوب ترین شیرینی های اصفهان میتوان از شیرینی کرکی ، برشتوک و… اشاره کرد که ما در این مقاله قصد داریم محبوب ترین شیرینی های اصفهان با دستور تهیه شان برای شما معرفی کنیم .

اصفهان جزء محبوب ترین مقاصد گردشگری دنیا

«اصفهان» از جمله استان هایی است که دارای آثار تاریخی منحصربفرد بوده و شاهکارهای معماری ایران را در خود جای داده است. همچنین این استان از دیرباز به گهواره هنرهای زیبا و صنایع دستی شهرت داشته است. به تازگی، نشریه نیویورک تایمز، گزارشی منتشر کرده که حاکی از آن است که اصفهان جزء ۵۲ مقصد محبوب گردشگری در جهان معرفی شده است.

میدان نقش جهان اصفهان

توسعه صنعت گردشگری اصفهان با گردشگری خوراک

اصفهان ، در کنار ابنیه و آثار تاریخی بی نظیر خود،‌ شیرینی ها و خوراکی های اصیل و سنتی متنوعی دارد. این موضوع باعث شده توریست ها و گردشگران، عنوان شهر معجزه ها را برای اصفهان برگزینند.

استان اصفهان از ظرفیت ویژه و قابل ملاحظه ای در صنعت توریسم به ویژه در زمینه گردشگری خوراک برخوردار است. غیر ممکن است که توریستی به اصفهان سفر کند و پولکی و گز اعلای تولید این شهر را به عنوان سوغات برای دوستان و آشنایان خود خریداری نکند.

درباره پولکی اصفهان بیشتر بدانید:
پولکی: خوشرنگ ترین آبنبات اصفهان

معرفی معروف ترین شیرینی های اصفهان

در مقاله، پیش رو قصد داریم شیرینی‌های بسیار معروف استان اصفهان مانند شیرینی بهشتی(کرکی)، شیرینی برشتوک، نان عباسعلی کاشان، و دوغ وگوشفیل را به شما معرفی کنیم. اگر به دنیای شیرینی ها علاقمند هستید با ما همراه شوید.

شیرینی کرکی، از  محبوب ترین شیرینی های اصفهان در عید نوروز

شیرینی کرکی

«شیرینی کرکی» از جمله محبوب ترین شیرنی های اصفهان ، به خصوص در ایام عید نوروز، و شب یلدا می باشد. طرز تهیه این شیرینی بسیار ساده می باشد و مواد اولیه آن تقریبا همیشه و همه­جا در دسترس است. در ادامه با مواد اولیه و دستور طبخ این شیرینی بیشتر آشنا می شویم:

مواد لازم:

آرد برنج، پودر بادام، پودر کاکائو، آرد نخودچی، آرد سفید، روغن جامد، پودر پسته، زعفران حل شده، پودر وانیل

طرز تهیه:

ابتدا روغن را آب کرده و داخل یخچال قرار می‌دهیم تا خودش را بگیرد. سپس، آن را به همراه پودر قند با همزن برقی (دور تند) کاملاٌ می‌زنیم تا سفت و صاف شود. پودر وانیل را اضافه کرده و باز هم در حدود ۱ دقیقه مواد را می‌زنیم.

در مرحله بعد، بدون استفاده از همزن و به‌آرامی آرد را بعد از الک کردن با بقیه مواد مخلوط می‌کنیم. در انتها، روغن جامد را اضافه کرده و خمیر به‌دست‌آمده را به ۳ قسمت تقسیم می‌کنیم.

به یک قسمت پودر کاکائو، به دیگری زعفران حل‌شده و تکه آخر را سفید باقی می‌گذاریم. سپس، کاغذ روغنی را داخل سینی فر قرار داده و شیرینی‌ ها را با رعایت فاصله کمی از قیف رد می‌کنیم.

سینی را داخل فری که از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم­شده است، به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم. شیرینی ‌ها را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن، آن‌ها را داخل ظرف موردنظر چیده و سرو می‌کنیم.

درباره گز اصفهان بیشتر بدانید:
گز: شیرینی اصیل اصفهان

شیرینی برشتوک، پای ثابت جشن های اصفهانی ها

شیرینی برشتوک

سفر به استان اصفهان بدون چشیدن طعم دلنشین و دوست‌داشتنی شیرینی ‌های فوق‌العاده خوشمزه آن لطفی ندارد. «شیرینی برشتوک» از جمله شیرینی‌های سنتی و خاص این استان به شمار می‌آید.

این شیرینی در میان مردم این شهر و گردشگران طرفداران بسیاری دارد. شیرینی برشتوک، پای ثابت جشن ها و مراسم های اصفهانی ها بوده و نماد شادی مردم محسوب می شود. در ادامه با مواد اولیه و طرز تهیه آن بیشتر آشنا می شویم:

مواد اولیه:

آرد گندم، آرد نخودچی، روغن جامد، پودر هل، پودر کاکائو

مواد لازم برای تزئین برشتوک

شکلات سفید، شکلات قهوه‌ای، خلال پسته

طرز تهیه:

برای شروع انجام کار، ابتدا آرد گندم و پودر قند را جداگانه الک کنید. سپس، آن‌ها را با یکدیگر مخلوط و روی حرارت ملایم تفت دهید تا به اصطلاح خامی آرد گرفته شود. زمانی که بوی آرد بلند شد، شعله را خاموش کنید. آرد نخودچی را نیز الک کرده و بعد از تفت دادن به مخلوط آرد گندم و شکر اضافه کنید.

بعد ماهی‌تابه را روی حرارت قرار دهید. روغن جامد را نیز به مواد اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن ماهی‌تابه را از روی شعله برداشته و اجازه دهید تا مواد کمی خنک شوند. در مرحله بعد، پودر کاکائو و پودر هل را به مواد افزوده و کاملاٌ با یکدیگر مخلوط کنید. شیرینی را با وردنه بین کاغذ روغنی باز کنید.

دقت کنید که ضخامت خمیر کمتر یا بیشتر از ۲ سانتی‌متر نباشد. شکلات سفید و تیره را در دو ظرف جداگانه به روش بن‌ماری( بر روی بخار آب کتری یا سماور) آب کنید. می‌توانید برای رقیق‌تر و شفاف‌تر شدن شکلات‌ها یک قاشق غذاخوری خامه صبحانه را نیز به آن‌ها اضافه کرده و مرتب هم بزنید.

در مرحله بعد، کمی از شکلات تیره آب کرده را روی خمیر باز شده ریخته و کاملاٌ صاف کنید. سپس، خمیر را درون یخچال قرار دهید تا شکلات سفت شده و ببندد. بعد از این زمان، شکلات تیره آب شده را نیز بر روی شکلات سفید ریخته و دوباره صبر کنید تا در یخچال سفت شود. در انتها، شیرینی را به شکل لوزی برش زده و روی آن را با خلال پسته تزیین نمایید.

نان عباسِعلی کاشان، ثبت شده در فهرست آثار معنوی ایران

نان عباسعلی

هرساله هم‌زمان با محرم حسینی به‌ویژه در دهه اول و دوم، نان مخصوصی در آران و بیدگل پخت می‌شود که به آن «نان عباسِعلی» می‌گویند. آرد، روغن، شکر، شیر و شیره‌ انگور مواد اصلی این نان را تشکیل می‌دهد. به نام عباسعلی، «نان شیرین» و «نان شیری» هم گفته می‌شود. این نان در تمام ایام محرم و صفر و نیز در اکثر ایام سال پخته می شود.

برخی نانوایی‌ها در سراسر محرم با اضافه کردن یک شیفت کاری یا تغییرکاربری، این نان را می پزند. پخت نان عباسعلی با کوره‌های سنتی نانوایی صورت می‌گیرد. نان عباسعلی به نام حضرت ابوالفضل(ع) طبخ می‌شود و مردم شهرستان معمولاً آن را به‌عنوان یک غذای نذری می‌پزند. آیین پخت نان عباسعلی در سال ۱۳۹۸ شمسی در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

حلوای شیره کاشان، نذری خاص ماه محرم از شیرینی های اصفهان

حلوای شیره

پخت «حلوای شیره» از دیگر غذاهای خاص مردم آران و بیدگل به‌ویژه در ایام محرم و صفر است. این حلوا نذری معروف مردم شهرستان آران و بیدگل بوده و میراثی ارزشمند از گذشتگان و پدران آنها محسوب می شود.
در پخت حلوای شیره که در بخش‌های مختلف آران و بیدگل به‌ویژه در روستاها و دشت‌ها مرسوم است، آرد را طی مراحلی پخت کرده و سپس شیره انگور یا شیره خرمای زیاد به همراه روغن به آن اضافه می‌کنند.
این حلوا که طرفداران خاصی در سراسر کشور دارد به حلوای شیره، حلوای محلی و حلوای صحرایی معروف است. علاوه بر ویژگی ذاتی حلوای شیره در ادای نذر، به عنوان نوعی غذایی تقویتی نیز استفاده می‌شود.
از ویژگی این نوع نذری قابلیت نگهداری آن برای مدت زیاد در جایی خنک است. با این ویژگی این حلوای خوشمزه می‌تواند تا مدت زیادی خاصیت اولیه خود را حفظ کند. برای پخت این حلوا اکثر مردم یک روستا به‌ویژه زنان کمک می‌کنند و مواد آن نیز معمولاً توسط اکثر مردم یا بانی­خیر فراهم می‌شود.

دوغ گوشفیل، از محبوب ترین شیرینی های اصفهان در ماه رمضان

گوشفیل

«گوشفیل» شاید یک شیرینی نام آشنا برای تقریبا تمام ایرانی ها باشد، زیرا به همراه زولبیا و بامیه یکی از شیرینی های محبوب در ماه مبارک رمضان است. این شیرینی معروف ایرانی در اصفهان کمی متفاوت تر و به همراه دوغ سرو میشود. بله درست است دوغ به همراه گوشفیل یک میان وعده محبوب اصفهانی ها است!

هرچند ممکن است برای شما کمی عجیب به نظر برسد. البته مصرف این دو ماده غذایی شیرین و ترش در کنار هم فلسفه ای دارد که به باورهای طب سنتی اصفهانی ها بر می­گردد. اصفهانی ها بر این باورند که گوشفیل دارای طبع گرم است، و دوغ طبع سردی دارد که ترکیب این دو در کنار یکدیگر می­تواند ترکیبی متعادل را فراهم کند.

اگر تاکنون دوغ وگوشفیل اصفهان را میل نکرده اید می­تواند تجربه ای متفاوت برای شما به همراه داشته باشد. اگر همچنان نسبت به امتحان این ترکیب کم نظیر اصفهانی ها مقاومت می کنید می­توانید گوشفیل را به همراه چای در یکی از فروشگاه­های مخصوص گوشفیل در اصفهان سفارش دهید.

فروشگاه هایی مخصوص فروش دوغ و گوشفیل

در شهر زیبای اصفهان مغازه هایی وجود دارد که به صورت ویژه دوغ و گوشفیل را ارائه می­کنند. در خیابان چهارباغ پایین حدفاصل میدان امام حسین(ع) و چهارراه تختی می­توانید تعداد زیادی از این فروشگاه ها را پیدا کنید. برخی از فروشگاه ها قدمتی طولانی و بیش از ۵۰ سال دارند. پس اگر هوس تجربه ای متفاوت از گوشفیل را کردید، حتما به این منطقه از اصفهان زیبا سر بزنید.

فرنی اصفهانی

فرنی اصفهان

یکی دیگر از میان وعده های جذاب اصفهانی، «فرنی» است. فرنی را می­توانید تقریبا در تمام فروشگاه­های عرضه محصولات لبنیاتی اصفهان بیابید که همراه با شیره خرما و یا انگور سرو میشود.

آردبرنج، نشاسته ذرت، آب، و شیر مواد اصلی تشکیل دهنده فرنی هستند. برای پخت فرنی اصفهانی ابتدا درون قابلمه ای مناسب شیر را با آرد برنج مخلوط کنید و مواد فرنی را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.

سپس قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار داده تا فرنی شروع به قل زدن کند. پس از آن نشاسته ذرت را با آب مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود. بعد از اینکه مخلوط شیر و آرد برنج به دمای جوش رسید، نشاسته ذرت را به مواد اضافه نموده و هم بزنید. هم زدن را تا به قوام رسیدن فرنی ادامه دهید.
بعد از اینکه فرنی سفت شد و به قوام لازم رسید، به مدت دو دقیقه روی حرارت کم گاز قرارش دهید تا جا بیفتد. سپس فرنی را درون ظرفی مناسب ریخته و درون یخچال قرار دهید تا سرد شود. بعد از سرد شدن فرنی آن را با شیره انگور یا شیره خرما میل نمایید.

سخن آخر

استان اصفهان از ظرفیت منحصربفردی در صنعت گردشگری به ویژه در زمینه گردشگری خوراک برخوردار است. توسعه این بخش می تواند در تثبیت اصالت جغرافیایی شیرینی ها و خوراکی های اصفهان و سنت های پیرامون آن نقشی موثر ایفا کرده و به رونق هرچه بیشتر صنعت گردشگری کمک کند.

تقویت ظرفیت های گردشگری خوراک و معرفی محبوب ترین شیرینی های اصفهان ، اصیل و بومی گامی موثر در معرفی میراث فرهنگی-تمدنی این استان و نیز حضور بیش از پیش گردشگران خارجی و ایرانگردان خواهد بود. همچنین به رشد فعالیت های اقتصادی کشور در سطح ملی و بین المللی کمک قابل ملاحظه ای می نماید.

برچسب ها:

استان اصفهان, اصفهان, ایران, شیرینی های اصیل اصفهان, صنعت توریسم, صنعت گردشگری, گردشگر, گردشگری خوراک

مطالب مرتبط :

ناشناخته ترین غذا‌های اصفهان

ناشناخته ترین غذا‌های اصفهان

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش دوم )

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

گردشی در اقامتگاه های بومگردی استان اصفهان (بخش اول)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

خبر رسان